figiel Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Też bym chciała nauczyć sie tego wzoru .Pewnie wcale nie jest trudny ,tylko go rozszyfrować! Myślę ,że sie uda ,tak jak z warkoczami . Cytuj
basga Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Ha...ten czerwony szal wygrzebałam w necie,bez opisu.Próbowałam wzoru cienką włóczką w ten sposób:na jednej stronie same prawe oczka a na drugiej stronie to co ma być wypukłe robiłam też prawymi a resztę lewymi. Dużo zależy od rodzaju użytej włóczki,powinna być baaardzo cieniutka . Elzuniu-pokaż nam swoj szal...ja na początku też robiłam zwykłym ściegiem bo wolę włóczki ozdobne a ścieg w nich się gubi i jest mało widoczny. Kilka fajnych wzorków...cholerka-bardzo spodobał mi się ten brązowy z nr 906 ale ni w ząb nie rozumiem schematu,pewnie jutro od rana będę kombinować!Ktoś go zna? Cytuj
elzunia10 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Basiu ja dopiero kupiłam włoczke na szal,ale jak zobaczyłam ten szal,to jakos nie wyobrażam sobie tego mojego,a nauczyc się nowych ściegow to nie dam rady,niestety nieposiadam takich talentu,bo haft nie był tudny,ale dziś przeglądnełam strony z dzianiem ,niestety nie naucze sie tak pieknych wzorów Cytuj
basga Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 A jaką włóczkę kupiłaś?Cienką czy grubszą,jedno czy wielokolorową,gładką czy włochatą? A tu jeszcze kilka wzorków z netu :smile i SKARPETKI krok po kroku :P Cytuj
As76 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Basiu ja dopiero kupiłam włoczke na szal,ale jak zobaczyłam ten szal,to jakos nie wyobrażam sobie tego mojego,a nauczyc się nowych ściegow to nie dam rady,niestety nieposiadam takich talentu,bo haft nie był tudny,ale dziś przeglądnełam strony z dzianiem ,niestety nie naucze sie tak pieknych wzorów Nie dowiesz się dopóki nie spróbujesz.Od razu Krakowa nie zbudowali.Zajęło im to wiele lat.Jeśli jesteś osobą proworęczną to problemu nie widze,bo wystarczy nauczyć się schematu.Ja mam gorzej bo jestem leworęczna i sama muszę przekładać wzory na lewą rekę.To dopiero jest kombinacja.... Cytuj
elzunia10 Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 Moja włóczkajest cienka,ale ja chcialam taką,teraz mam metlik w głowie bo ,za dużo wzorów i kazdy mi se podoba,muszę wybrac jakiś prosty Anetko ja jestem leworęczna Cytuj
basga Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 Prosty i fajny jest ściągacz angielski-do szalików super! Cytuj
As76 Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 Moja włóczkajest cienka,ale ja chcialam taką,teraz mam metlik w głowie bo ,za dużo wzorów i kazdy mi se podoba,muszę wybrac jakiś prosty Anetko ja jestem leworęczna Z prostymi wzorami to nie ma problemu,ale wszystkie przeplatanki i pozostałe wychodzą inaczej.. Kombinacji co niemiara by było tak samo. Cytuj
elzunia10 Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 musze chyba kupic książkę z wzorami może wtedy jest łatwij nauczyc się,bo jak czytam to wy tak z opisu wszystko robicie Cytuj
basga Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 Tylko jak będziesz kupować to zobacz,czy są opisy wzorów czytelne,bo ja kupowałam przez internet i co z tego,że wzór extra jak ni cholerki dojść do niektórych nie mogę! Tu jest trochę wzorów https://www.abc_robotek_na_drutach.republika.pl/ a zamiast książki to może zacznij od gazet-ostatnia SANDRA jest ciekawa,no i opisy dobre. Cytuj
basga Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 Macie może w swoich księgach ten poprzeczny splot co jest między warkoczem? Bardzo efektowny wzór. Cytuj
ina12 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Nareszcie dodaję trochę obiecanych wzorów, szydełkowe i na drutach. Ciąg dalszy nastapi. Cytuj
ina12 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Ciąg dalszy. Na ostatnim zdjęciu jest jak się obrabia guziki. Ciąg dalszy nastapi. Cytuj
ina12 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 i dwa wzory na druty, podobno jutro więcej syn mi wgra i na szydełko nie dodałam wszystkich wzorów, są piękne prawda?. Wzory są z książki bardzo starej " A B C SZYDEŁKOWANIA." Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi