kofik Opublikowano 7 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 Ja zastanawiałam się nad kupnem takiej włóczki na szaliczek, ale obawiałam się, ze będzie "włazić" do buzi. Ja juz nie mogę sie doczekać na kasiorkę i zaraz pobiegnę po włóczki na komplecik...i zabieram się do pracy...pozdrawiam Cytuj
basga Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 Ani ta trawka ani ta igiełkowa nie wchodzą do buzi :-( ,moher bardziej gryzie no i odłażą kłaczki a z tych nie. Z tej igiełkowej zrobiłam czapkę dla Oli-super szybko się robiło a ściegu wcale nie widać,więc robiłam zwykłym ściągaczem. Dodam,że robiąc na okrągło na drutach na żyłce nie da się zrobić tego angielskiego ściągacza-a szkoda. Teraz będę robić szyjogrzej dla siebie :-( :-( :-( Ten komplecik dla chrześnicy tylko na fotce wygląda fatalnie bo czapka stać nie chciała i musiałam ją wypchać szalikiem :-( Czapka jest z trzema rogami na czubku i szydełkowym kwiatuszkiem na boku. Cytuj
kofik Opublikowano 8 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 No no, na orginalnym zdjęciu też napewno czapka była czymś wypchana :-( Basiu na jakich drutach zrobiłaś komplecik? Chyba na jakiś grubszych i pewnie szło ekspresowo? Ładne, ładne... i trawka też efektowna. Cytuj
basga Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 Druty 3.5 ale faktycznie,robiłam lużno :-( Ta czerwona czapka to nie jest z tej trawki co wklejałam wyżej,ta włóczka ma takie niteczki dookoła a trawka z jednej strony,ale robiło się też super. Właśnie z tej pastelowej zaczęłam robić szyjogrzej czyli sam golf nakładany na szyję przez głowę :-( Cytuj
figiel Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 Komplecik super, czapka wyszła extra /ładniejsza od orginału/ 🙂 ...czekam na wzór szyjogrzeju :P ,kiedyś taki robiłam ,ale nie pamietam ,jak robi sie wykończenie wokół golfa ? Cytuj
kofik Opublikowano 8 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 A ja myślałam, ze tak nazwałaś szal...ja pierwszy raz słysze o takim czymś...i jeszcze tego nie widziałam Cytuj
basga Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 Ze 3 lata temu zrobiłam pierwszy taki szyjogrzej ale teraz nie mogę go znależć! Robiłam prosto jak golf na drutach na żyłce,ściągaczem. Jak skończę ten to oczywiście wkleję fotkę a szyjogrzeje mogą być np.takie ale ja póki co to robię najprostszy. 🙂 Cytuj
basga Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 Kilka lat temu zrobiłam taki sweter ale rzadko w nim chodziłam i chyba go spruję i zrobię coś nowego. A tak wyglądają nowe szyjogrzeje-proste,wkładane przez głowę i czapeczka. Zrobiłam jeszcze czerwone mitenki dla Oli ale poszła w nich do szkoły. Cytuj
apsik Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 Basiu nie pruj tego sweterka bo jest super,musisz wyglądać w nim bosko a szyjogrzeje to naprawdę fajny wymysł. Cytuj
Dorunia Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 Basiu bardzo ładne rzeczy zrobiłaś...masz dużo talentów i dobrze,że je wykorzystujesz 🙂 Cytuj
basga Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 Dzięki ale...sweter już spruty,teraz czekam na natchnienie 🙂 Cytuj
kofik Opublikowano 10 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 Basiu, Ty idziesz jak burza z tym szyciem....A co to mitenki? Jak dla mnie to pierwszy raz słyszę 🙂 A swtera az szkoda, ciekawe co fajniejszego wymyślisz? Cytuj
basga Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 Nie mam pojęcia co i kiedy zrobię,pewnie ta włóczka trochę poleży 🙂 a pierwsze mitenki wyglądają tak -zwykły ściągacz,zrobiłam z warkoczem na środku ale oczywiście grymaśnicy się nie spodobały no i sprułam :P Są robione na prosto,potem zszywając zostawiłam miejsce na palec. To taka szenilowa włóczka i żle się z niej robi-gładka byłaby lepsza. Cytuj
basga Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 Szukając licznika do rzędów musiałam ratować się netem bo w hurtowniach nie mają a w pasmanteriach to nie mieli pojęcia o czym mówię,no i znalazłam sklep z włóczką-może się Wam przyda.SKLEP z włóczką,drutami itp. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi