figiel Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 Hej ! i co ? znalazłaś licznik ? bo mnie też by sie przydał ,zwsze mam problem z liczeniem przy jakimś wzorze 🙂 Cytuj
elzunia10 Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 dziewczyny ,jestem zaskoczona wy jesteście poprostu genialne ,ja tm też coś umiem ale co widzę u was to jestem malutka,u nas w suwałkach szukałam materiału do wyszywania,ale niestety nie ma takiego,nie wiem też jak się nazwa więc proszę poradżcie coś Cytuj
basga Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 Kochana...uwierz w siebie i dziergaj,to o tyle lepsze od szycia że zawsze można spruć i zacząć od nowa! 🙂 Oczywiście,licznik jest właśnie w tym sklepie co podałam, w dziale Druty,za niecałe 5 zł-tylko że trzeba zrobić zakupy za 20 zł ale na pewno każda sobie coś znajdzie :P Dziś wysłali przesyłkę i ma dotrzeć w ciągu 2 dni,zobaczymy. Cytuj
figiel Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 Hej !!! Znalazłam ten licznik! Basiu ,Ty jesteś lepsza od "Gogli" 🙂 .Jak znajdziesz znowu coś ciekawego ,to daj cynk :D . A propo tej strony ,to tam jest super włóczka .No i nie drogo ,bo ja znalazłam stronkę ,gdzie babka sprzedaje prutą wełnę .....i niektórzy licytuja nawet do 80-90zł ....za 40 deko :P Pozdrawiam ! Cytuj
kofik Opublikowano 12 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 Hej, ciekawe czy stali bywalcy zauważuli, że zmieniłam tytuł, trochę rozszerzyłam naszą "działalność robótkową", żeby nie zrazać tymi drutami tylko zachęcić do pochwalenia się swoimi rekodziełami. Więc zapraszam i zachęcam wszystkich niezdecydowanych, pooglądamy wszystkie rodzaje robótek- może coś szyjecie na maszynie, hafciki, lub inne (Basia może wkleić zdjęecie swoich super doniczek). Czyli wszystko wykonane własnoręcznie. Mam nadzieję, ze bedzie wszystkim pasować. Jeśli chodi o linki sklepów, znalazłam adres sklepu z Czech czeski sklep ale PO POLSKU, czytałam opinie, ze mają tanie włóczki, koszty przesyłki liczone z Polski, można bezpośrednio kontaktować się z P. Zenonem kontakt. Dość tej reklamy, najważniejsze to to , że można pytać o wysłanie próbek wszystkich włóczek, a napewno wysyłają do zamówienia. Zaraz bedę pisać o próbeczki. Pozdrawiam. Ja jak narazie zaczęłam czapkę, bo włóczka leży i raczki mnie swierzbiły, zeby coś podziergać, zanim zabiore się za sweterek, no i wprawię się w tych oczkach... Cytuj
basga Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 Pewnie że zauważyłam zmianę w tytule-super! Ja zaczęłam robić kamizelkę z golfem-ma być wielgachny po same uszy-zobaczymy jak wyjdzie-plecy już zrobiłam 🙂 A...nauczyłam się fajnego wzoru-taki jak brzeg na czapce z tego zdjęcia,środki można potem wyszyć dowolnym kolorem ale to szczegół a i bez tego sam wzór jest ciekawy,tylko najładniej wychodzi na gładkiej,jednolitej włóczce. Cytuj
Justyna.K Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 brak mi słów basqa naprawdę piękne rzeczy umiesz wyczarować .Gratuluję talentu i pomysłowości to na ręce bardzo mi się podoba :P Cytuj
basga Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 Dzięki Justynko,nauka mamy nie poszła jednak na marne :P coś tam jeszcze pamiętam. Mitenki byłyby ładniejsze z innej włóczki i np.z warkoczem na środku ale mojej córuni się tak nie podobało. Justynko-Ty haftujesz, a czy dziergasz na drutach lub szydełkujesz? Cytuj
kofik Opublikowano 13 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 No właśnie Justynko pochwal się! Basiu a mi nie ma kto pokazac i wszystko kaleczę i uczę się sama, trochę wspomogła mnie halinka materiałami i tak powoli mi idzie Wysłałam wiadomość z prośbą do tego czeskiego sklepu, zaraz Pan odpisał, że prześle katalog. Zobaczymy Cytuj
basga Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 Ale mnie mama uczyła ponad 20 lat temu!!!!!! :P Też pisałam do tego sklepu o próbki włóczek ale bez odzewu :) Może jutro skończę kamizelkę to wkleję fotki :) A wiecie co teraz jest na topie?Włóczkowe etui na komórkę-takie byle co kosztuje ponad 15-20 zł-normalnie pół godzinki roboty a jaką kasę zbijają-już mnie córka prosiła o takie ale najpierw musiałam zobaczyć,jak toto wygląda-proste jak drut! :arrow: Cytuj
ina12 Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 Basiu ja wiedziałam że to jest na topie. Męża siostrzenicy córka zrobiła etui z niemowlęcej skarpetki. Basiu podziel się z nami jak to się robi. Cytuj
basga Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 Ze skarpetki?Ale numer! Pokombinuję dziś z tym etui bo właśnie skończyłam kamizelkę-trochę wygląda nierówno bo jeszcze przed praniem :P Cytuj
Dorunia Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 Basiu bardzo piękną kamizelkę zrobiłaś...na zimowe wieczory jak znalazł,bo będzie ciepło w plecki :P Cytuj
ina12 Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 Basiu bardzo ładna kamizelka, robota to się Tobie "pali w ręcach". Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi