Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 288
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

dziewczyny ,jestem zaskoczona wy jesteście poprostu genialne ,ja tm też coś umiem ale co widzę u was to jestem malutka,u nas w suwałkach szukałam materiału do wyszywania,ale niestety nie ma takiego,nie wiem też jak się nazwa więc proszę poradżcie coś

Opublikowano

Kochana...uwierz w siebie i dziergaj,to o tyle lepsze od szycia że zawsze można spruć i zacząć od nowa! 🙂 Oczywiście,licznik jest właśnie w tym sklepie co podałam, w dziale Druty,za niecałe 5 zł-tylko że trzeba zrobić zakupy za 20 zł ale na pewno każda sobie coś znajdzie :P Dziś wysłali przesyłkę i ma dotrzeć w ciągu 2 dni,zobaczymy.

Opublikowano

Hej !!! Znalazłam ten licznik! Basiu ,Ty jesteś lepsza od "Gogli" 🙂 .Jak znajdziesz znowu coś ciekawego ,to daj cynk :D . A propo tej strony ,to tam jest super włóczka .No i nie drogo ,bo ja znalazłam stronkę ,gdzie babka sprzedaje prutą wełnę .....i niektórzy licytuja nawet do 80-90zł ....za 40 deko :P Pozdrawiam !

Opublikowano

Hej, ciekawe czy stali bywalcy zauważuli, że zmieniłam tytuł, trochę rozszerzyłam naszą "działalność robótkową", żeby nie zrazać tymi drutami tylko zachęcić do pochwalenia się swoimi rekodziełami. Więc zapraszam i zachęcam wszystkich niezdecydowanych, pooglądamy wszystkie rodzaje robótek- może coś szyjecie na maszynie, hafciki, lub inne (Basia może wkleić zdjęecie swoich super doniczek). Czyli wszystko wykonane własnoręcznie. Mam nadzieję, ze bedzie wszystkim pasować.

Jeśli chodi o linki sklepów, znalazłam adres sklepu z Czech czeski sklep ale PO POLSKU, czytałam opinie, ze mają tanie włóczki, koszty przesyłki liczone z Polski, można bezpośrednio kontaktować się z P. Zenonem kontakt. Dość tej reklamy, najważniejsze to to , że można pytać o wysłanie próbek wszystkich włóczek, a napewno wysyłają do zamówienia. Zaraz bedę pisać o próbeczki. Pozdrawiam.

Ja jak narazie zaczęłam czapkę, bo włóczka leży i raczki mnie swierzbiły, zeby coś podziergać, zanim zabiore się za sweterek, no i wprawię się w tych oczkach...

Opublikowano

Pewnie że zauważyłam zmianę w tytule-super! Ja zaczęłam robić kamizelkę z golfem-ma być wielgachny po same uszy-zobaczymy jak wyjdzie-plecy już zrobiłam 🙂 A...nauczyłam się fajnego wzoru-taki jak brzeg na czapce z tego zdjęcia,środki można potem wyszyć dowolnym kolorem ale to szczegół a i bez tego sam wzór jest ciekawy,tylko najładniej wychodzi na gładkiej,jednolitej włóczce.

Opublikowano

Dzięki Justynko,nauka mamy nie poszła jednak na marne :P coś tam jeszcze pamiętam. Mitenki byłyby ładniejsze z innej włóczki i np.z warkoczem na środku ale mojej córuni się tak nie podobało. Justynko-Ty haftujesz, a czy dziergasz na drutach lub szydełkujesz?

Opublikowano

No właśnie Justynko pochwal się! Basiu a mi nie ma kto pokazac i wszystko kaleczę i uczę się sama, trochę wspomogła mnie halinka materiałami i tak powoli mi idzie Wysłałam wiadomość z prośbą do tego czeskiego sklepu, zaraz Pan odpisał, że prześle katalog. Zobaczymy

Opublikowano

Ale mnie mama uczyła ponad 20 lat temu!!!!!! :P Też pisałam do tego sklepu o próbki włóczek ale bez odzewu :) Może jutro skończę kamizelkę to wkleję fotki :) A wiecie co teraz jest na topie?Włóczkowe etui na komórkę-takie byle co kosztuje ponad 15-20 zł-normalnie pół godzinki roboty a jaką kasę zbijają-już mnie córka prosiła o takie ale najpierw musiałam zobaczyć,jak toto wygląda-proste jak drut! :arrow:

Opublikowano

Ze skarpetki?Ale numer! Pokombinuję dziś z tym etui bo właśnie skończyłam kamizelkę-trochę wygląda nierówno bo jeszcze przed praniem :P