Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki za rady dziewczyny,już do nich napisałam,ale jeszcze nie odpisali,a może coś nie tak zrobiłam z tym wyslaniem,u nas w suwałkach to nie ma gdzie kupic tych przyborów,nici to też jest mały wybór,może nie wiem gdzie szukać,a tu w internecie to można sobie wybrać

• Odpowiedzi 288
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

HURRA....wreszcie dostałam tę przesyłkę z licznikami i agrafką....teraz to mogę śmigać z warkoczami ale...robię czapkę. Nauczyłam się fajnego wzoru,bardzo łatwy,ażurowy-każdy rząd robi się tak samo,ilość oczek dowolna:narzut,dwa oczka razem na prawo i tyle :P :grin: :grin: Elu-nie bój się kupować przez internet tylko zanim zrobisz im przelew to upewnij się,że zamówienie do nich dotarło. Ludzie-wy jesteście bardziej obcykane-jak robi się ten wzór bo strasznie mi się podoba ale próbowałam robić prawo-lewo i mi nie wychodzi,przy splocie warkocza już nie wychodzi co drugie prawe oczko tylko dwa prawe koło siebie-macie jakieś pomysły bo on nie wygląda na trudny a nie umiem go rozgryżć.

Opublikowano

Basiu moze na podstawie tego wzoru coś wykombinujesz, dla mnie to czarna magia. Jak chcesz to mam jeszcze schematy na inne warkocze, dzięki naszej forumowej kolezance Halince.Ale jak dla mnie to jeszce za trudne.

[ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE]

Opublikowano

Otóż to...taki normalny warkocz to umiem,nawet warkocz typu kłos znam ale ten jest robiony jakby ściągaczem i to mi właśnie nie wychodzi,bo po splocie zmieniają się oczka.

Opublikowano

Ciężko mi powiedzieć ,jakim wzorem robione są te warkoczyki .Pewnie ktoś bardziej obeznany tu trafi i nam pomoże rozwikłać tę zagadkę :-) . Załączam zdjęcie sweterka ,o którym pisałam .Udało mi się go skończyć na gwiazdkę. Oczywiście dołączył do prezentu :P . Chciałam jeszcze jakiś zrobic córce ,ale mówi ,że nie ma cierpliwości czekać 🙂

post-6888-1198773159_thumb.jpg

Opublikowano

witam was serdecznie,czciałam was zapytać czy jest jakiś program do ściągania wzorów,chodzi mi o haft krzyżykowy,strasznie mnie to wciągneło,już wyhaftowałam mały obrazek,oczywiście dzięki kofikowi i basga,nie miąłam pojęcia o haftowaniu,dziewczyny podsuneły mi stronki i już cos tam kumam,dzieki jeszcze raz

Opublikowano

Ten warkocz wygląda ,jakby to był ścieg angielski /ale czy tym ściegiem można robić warkocz?/ Basiu ,ja nie znam nazw wzorów ,tak ja Ty !!Ten wzór był wymyślony,a ile się myliłam i naprułam !!! 🙂