elzunia10 Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Dzięki za rady dziewczyny,już do nich napisałam,ale jeszcze nie odpisali,a może coś nie tak zrobiłam z tym wyslaniem,u nas w suwałkach to nie ma gdzie kupic tych przyborów,nici to też jest mały wybór,może nie wiem gdzie szukać,a tu w internecie to można sobie wybrać Cytuj
basga Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 HURRA....wreszcie dostałam tę przesyłkę z licznikami i agrafką....teraz to mogę śmigać z warkoczami ale...robię czapkę. Nauczyłam się fajnego wzoru,bardzo łatwy,ażurowy-każdy rząd robi się tak samo,ilość oczek dowolna:narzut,dwa oczka razem na prawo i tyle :P :grin: :grin: Elu-nie bój się kupować przez internet tylko zanim zrobisz im przelew to upewnij się,że zamówienie do nich dotarło. Ludzie-wy jesteście bardziej obcykane-jak robi się ten wzór bo strasznie mi się podoba ale próbowałam robić prawo-lewo i mi nie wychodzi,przy splocie warkocza już nie wychodzi co drugie prawe oczko tylko dwa prawe koło siebie-macie jakieś pomysły bo on nie wygląda na trudny a nie umiem go rozgryżć. Cytuj
kofik Opublikowano 20 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Basiu moze na podstawie tego wzoru coś wykombinujesz, dla mnie to czarna magia. Jak chcesz to mam jeszcze schematy na inne warkocze, dzięki naszej forumowej kolezance Halince.Ale jak dla mnie to jeszce za trudne. [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
kofik Opublikowano 20 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Teraz widzę ze to dwa bardzo różne warkocze :P Cytuj
basga Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Otóż to...taki normalny warkocz to umiem,nawet warkocz typu kłos znam ale ten jest robiony jakby ściągaczem i to mi właśnie nie wychodzi,bo po splocie zmieniają się oczka. Cytuj
ina12 Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 Basiu ja zobaczę i jak będę miała taki wzór co pokazałaś to dam dopiero znać Tobie ale po świętach. Cytuj
ina12 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 Basiu ten wzór nie dał mi spokoju, w książkach go nie mam, w Dianach nie ma. Mam jedno wydanie Diany najpiękniejsze wzory warkoczowe i przykro mi bo tego wzoru też nie ma. Cytuj
figiel Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 Ciężko mi powiedzieć ,jakim wzorem robione są te warkoczyki .Pewnie ktoś bardziej obeznany tu trafi i nam pomoże rozwikłać tę zagadkę :-) . Załączam zdjęcie sweterka ,o którym pisałam .Udało mi się go skończyć na gwiazdkę. Oczywiście dołączył do prezentu :P . Chciałam jeszcze jakiś zrobic córce ,ale mówi ,że nie ma cierpliwości czekać 🙂 Cytuj
elzunia10 Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 witam was serdecznie,czciałam was zapytać czy jest jakiś program do ściągania wzorów,chodzi mi o haft krzyżykowy,strasznie mnie to wciągneło,już wyhaftowałam mały obrazek,oczywiście dzięki kofikowi i basga,nie miąłam pojęcia o haftowaniu,dziewczyny podsuneły mi stronki i już cos tam kumam,dzieki jeszcze raz Cytuj
basga Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 Elu,zobacz TUTAJ ,moze coś sobie wynajdziesz ? 🙂 Bardzo ładny i ciepły sweterek-czy to wzór koszykowy? Cytuj
ina12 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 Basiu myślę że to jest wzór o który Tobie chodzi, czy uważasz tak samo jak ja? Cytuj
ina12 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 Basiu jak dasz odpowiedź że to ten wzór to napiszę Tobie jak go się robi. Cytuj
basga Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Niestety Halinko, ale to nie to,zobacz sama Cytuj
figiel Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Ten warkocz wygląda ,jakby to był ścieg angielski /ale czy tym ściegiem można robić warkocz?/ Basiu ,ja nie znam nazw wzorów ,tak ja Ty !!Ten wzór był wymyślony,a ile się myliłam i naprułam !!! 🙂 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi