elzunia10 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 Basiu ty jesteś uzdolniona wszechstronnie,piękne są twoje dzianinki,dzięki ci za stronki o hafcie,już wyhaftowalam jeden wzór ,teraz zaczęłam drugo troche większy Cytuj
Martitka Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 Witam wszystkich! Ja dopiero zaczynam moją przygodę z maszyną do szycia i z szydełkiem. I jako nowicjuszka mam banalne, ale wciaz mnie nurtujące pytanie - dziś skończę swoją pierwszą szydełkową serwetę. No i nie wiem co mam z nią zrobić dalej... wykrochmalić i uprasować? czy na tych szpileczkach mokrą upinać?(tylko ciekawe gdzie ja to zrobie...) Z góry dziękuję za pomocne uwagi z Waszej strony! :P Cytuj
kofik Opublikowano 4 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 Specjaljistka w tych sprawach napewno bedzie ina- halinka, ona napewno bedzie wiedziala Elzuniu pochwal się swoją pracą.. Cytuj
ina12 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 Martitka jak zrobiłaś serwetkę z delikatnych nici to musisz ukrochmalić, położyć na tapczanie ręcznik i krawieckimi szpileczkami kolejno naprężać i wpinać je. Średniej grubości serwetki delikatnie krochmalę i na wilgotne kładę płótno suche prasując przewracam z jednej strony na drugą. Grubszych nie krochmalę, a wszystko zależy z czego je się robi. Postaram się dodać zdjęcie których nie krochmalę to się zorientujesz. Agnieszko ze mnie nie jest żadna specjalistka. Elziuniu ja też chętnie zobaczę, mnie wszystko interesuje i lubię ogladać. Cytuj
kofik Opublikowano 5 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 A kto dałby lepszą odpowiedz niz Ty Halinko? :P Cytuj
figiel Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 Agnieszko ,ja też jestem zainteresowana tą włóczką. Duży wybór kolorów i gatunków .Możesz podesłać adres ? Dziękuję :P . Cytuj
basga Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 Duże serwety dobrze jest przypiąć do płyty styropianowej i lepiej nie używać krochmalu w sprayu bo lubi uszkadzać strukturę nici. Cytuj
kofik Opublikowano 6 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 Dla wszystkich zainteresowanych- sklep z włóczkami Proszę się kontaktować z Panem Zenonem z Polski - kontakt na tej stronie kontakt Ja napisałam, ze dopiero sie uczę i chciałabym poznac rodzaje włóczek, ze poleciły mi ten sklep koleżanki ize jestem zainteresowana zakupami u nich, itp... Dostałam odpowiedz zwrotną, i za ok miesiąc paczkę... próbujcie Szkoda ze Basia nie dostała :P Cytuj
Martitka Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 ina12 i basqa dziękuję bardzo za odpowiedzi! Moja będzie się chyba zaliczać do delikatnych więc czeka mnie upinanie. Teraz jak się jej przyglądam to widze kilka pomyłek i niedociągnięć ale mam nadzieję że kolejne juz lepsze bądą mi wychodzić... Cytuj
basga Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 Nie zniechęcaj się...początki[i nie tylko początki] bywają różne,ja zwykłą czapkę zaczynałam 6 razy ale zrobiłam,a ile szalików się naprułam to już nie pamiętam! :P Cytuj
figiel Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 Agnieszko dziekuję za adres .Jutro sie zapoznam z tą stroną ,bo dopiero zauważyłam ,że podałaś adres :P . A Ty już zamawiałaś włóczkę z tego sklepu ? Cytuj
basga Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 Przerobiłam sobie bluzeczkę-dorobiłam golf i jeszcze planuję zrobić pasek do zawiązywania i jak wystarczy mi włóczki to może takie żaboty przy rękawach,jeszcze zobaczę. Bardzo ją lubię,jest taka milusia ale już mi się znudziła taka gładka. :D Cytuj
ina12 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 Basiu pomysły masz niesamowite, bardzo mi się podoba i jak wystarczy włóczki to pokaż całość. Cytuj
figiel Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Basiu ,czym Ty nas jeszcze zaskoczysz ? Super pomysł na odmłodzenie sweterka.Muszę poszperać w szafie :D . Narazie nic nie dziergam na drutach ,bo nie mam włóczki .Jutro jadę do miasta to za jakąś muszę się rozejrzeć . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi