minia51 Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Składniki 50dkg mięsa mielonego mieszanego cebula 1-2 jajka 1/2 szklanki tartej bułki ok. 3/4 szklanki bulionu z kostki 2-3 duże, pełne łyżki startego żółtego sera szczypiorek,natka pietruszki i jak kto lubi koperek sól, pieprz, zioła prowansalskie bułka tarta do panierowania, olej Tartą bułkę namoczyć w ciepłym bulionie, poczekać chwilę aż wchłonie bulion. Do mięsa mielonego dodać pokrojoną w kostkę i zeszkloną na oleju cebulę, namoczoną bułkę tartą, jajka,ser żółty, zieleninę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Włożyć na 30min. do lodówki, schłodzić. Po tym czasie wilgotnymi rękami formować małe kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor z obu stron. Można nie panierować kotlecików w bułce tartej lecz oprószyć lekko mąką wstawić na 30min do lodówki i usmażyć ,rumieniąc z obu stron. Te kotleciki można podać z sosem pomidorowym. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.