Gość betka_w Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Na pomysł tego torciku wpadłam, gdy miałam zepsuty piekarnik. Potrzebujemy: 1 biszkopt ciemny 3-warstwowy na krem: 0.75 l śmietany 30% słodkiej +1,5 tabliczki czekolady gorzkiej - zagotować razem i bardzo dobrze schłodzić. ubić następnie na puszystą masę dodając - 3 śmietan-fixy nasączenie: sok z 1 pomarańczy czekoladowe ozdoby do dekoracji Można dodać ewentualnie konfiturę pomarańczową, którą smarujemy każdy krążek biszkoptu przed posmarowaniem kremem czekoladowym. Moja rodzina lubi ten torcik najbardziej ze wszystkich i jest on stałym punktem każdych urodzin - życzę smacznego! Cytuj
minia51 Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Betko, nazwa ciekawa,ale zapomniałaś podać dodatki do tego biszkoptu. Pozdrawiam Cytuj
Gość betka_w Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Bardzo przepraszam, ale za szybko kliknęłam. Dopiero zaczynam zabawę z internetem i proszę o wurozumiałość. Przepis już uzupełniłam i na prawdę polecam! Smacznego! Pozdrawiam! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi