teresap Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 1 kg ryby -może być nawet mieszana ( ja idę do rybnego i pytam się czy nie ma końcówek ryb i mi daje różne resztki, po tańszej cenie 1 cebula 2 jajka 2 łyżki kaszy manny 2 łyżki mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej zielona pietruszka sól, pieprz, orygano- do smaku można dodać pomidor lub przecieru trochę i papryki - ja nie dodaje , to zależy od was Rybę rozmrozić , wycisnąć i przemielić (można rozkruszyć ja miele), cebula w kostki + pozostałe składniki wyrobić Smażymy - ja obtaczam w mące i jajku Podajemy do ziemniaków np. z sosem pomidorowym lub na stuł np. na wigilie ŻYCZĘ SMACZNEGO Cytuj
rozella Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Jeżeli można się wtrącić do podanego przepisu. Smażę kotlety z ryby wg podobnego przepisu. Z tym, ze nie dodaję kaszy manny. Natomiast cebulkę kroję bardzo , bardzo drobno i przed dodaniem do ryby leciuteńko podsmażam do zeszklenia. Cytuj
teresap Opublikowano 1 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 rozella dziękuje za podpowiedzenie na pewno smażona cebulka da lepsze walory smakowe - ja muszę się przyznać że miele razem z rybo Jeszcze raz dziękuje i POZDRAWIAM Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi