kofik Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 Witam kiedyś w programie był taki sposób przyrządzenia smalczyku- 1/2 kg słoniny 10 dkg wędzonej słoniny 1 jabłko 1 cebula czosnek majeranek to są proporcje orginalne, ale ja robiłam na oko. Roztopić pokrojoną w kostkę słoninkę. Odlać smalec, pozostawić na małym ogniu i dodać starte jabłko, posiekaną cebulę, przetarty czosnek i roztarty majeranek. Usmażyć, trzeba uważać z cebulą, żeby się nie spaliła. Zdjąć z ognia, dodać skwarki. Rozlać do słoiczków, szczelnie zamknąc i odwrócić do góry dnem aż do wystygnięcia. Bardzo dobre. W przyszłym tygodniu będę robić, więc wkleję fotki Smacznego Cytuj
mamalu Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 kofik robie podobnie ale tez na oko:) Cytuj
kofik Opublikowano 3 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 A moja słoninka już czeka na krojenie i smażenie... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi