grumko Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Pomidory faszerowane kuskusem Przepis pochodzi z serwisu pychotka.pl SKŁADNIKI: 4 duże pomidory, 10 dag kuskusu, 20 dag wędzonej szynki, 2 jaja na twardo, 2 dag żółtego tartego sera, 2 dag masła, 3/4 szklanki śmietany, 1 ząbek czosnku, łyżka natki posiekanej, maggi, sól, pieprz SPOSÓB WYKONANIA: Pomidory ściąć z góry i wydrążyć, posolić wewnątrz. kuskus wsypać do salaterki, zalać wrzątkiem i z maggi. Odczekać aż wchłonie wodę. Rozdrobnić widelcem. Szynkę pokroić i wymieszać z pokrojonymi jajami, zgniecionym czosnkiem, kuskusem, śmietaną, natką. Przyprawić do smaku. Napełnić pomidory i włożyć do naczynia żaroodpornego. Posypać serem, położyć na wierzch kawałeczek masła. Przykryć ściętym czubkiem pomidora. Zapiekać 15 min. Smacznego!! Cytuj
Klamerka Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 A my robiliśmy takie pomidorki ale z tuńczykiem. Tamte były smakowite więc i te pewnie takie będą. PS: pierwszy raz widzę pomysł na dodawanie maggi do kuskusu... Rewelacyjny pomysł! Że ja na to nie wpadłam... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.