Iwona.C Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 Ostatnio zrobilam pierogi z kapusty i miesa (pol na pol wolowina z zeberkami wieprzowymi) i farsz wyszedl zbyt suchy. Moze dlatego, ze zeberka byly troche chudawe... A moze za malo kapusty... Po zmieleniu miesa i kapusty mialam mniej wiecej 2 czesci kapusty na 3 czesci miesa. Mieso zrobilam duszone z cebula, kapusta tylko gotowana. Czy powinnam byla podsmazyc tez kapuste? Jakie przyprawy dodajecie do smaku? (Tylko blagam... zadnych typu "przyprawa do miesa" itp. bo u mnie nie moge tego kupic.) Uhhh... ciezko byc poczatkujacym smakoszem... Cytuj
iwona30 Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 Ja robię w ten sposób farsz. Do rondla wlewam troszkę oleju i kostkę margaryny dodaję cebulkę pokrojoną w kostkę i podsmażam na złoty kolor, dodaję mięso lub kapustę i przyprawiam solą, pieprzem, vegetą a nawet dodaję kostkę rosołową chwilkę smażę i gotowe. Iwonko jak wyszedł ci za suchy farsz trzeba było dodać margarynę lub olej w zależności co używasz i byłoby wszystko ok wówczas farsz by się złączył i nie był by suchy. Do kapusty zawszę dodaję więcej pieprzu bo kapusta lubi pieprz i jest wówczas smaczniejsza. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Cytuj
Iwona.C Opublikowano 6 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zrobilam jeszcze raz. Ostatnim razem odlalam caly tluszcz wytopiony z miesa bo chcialam, zeby "bylo zdrowsze". Tym razem duzo lepiej. Dzieki Iwonko! Cytuj
an69 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Iwonko możesz jeszcze dodać trochę rosołu z gotowania mięsa, wtedy napewno bedzie ok Ania Cytuj
iwona30 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Nie ma za co po to tu jesteśmy żeby sobie pomagać. Pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.