teresap Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 :P Dziś dzieci poprosiły o placki z ziemniaczków które zostały po obiedzie – bardzo je lubią Pomyślałam że może i waszym pociechom posmakują 1 kg ziemniaków przepuszczonych przez praskie + 3 jajka + 2– 4 łyżki mąki , nie za dużo soli i trochę pieprzu ( ja robię na oko , w każdym razie ciasto jest klejące do rąk ) Bierzemy troche ciasta , maczamy w oleju , robimy kuleczki , spłaszczamy i jest placek Smażymy na rozgrzanym tłuszczu ( tak troszkę więcej ) Z czym podawać : każdy sos , gulasz a moja bratowa je z dżemem , my dziś po prostu z mlekiem SPROBUJCIE SMACZNEGO Cytuj
iwona30 Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Też takie robię i polecam bo są bardzo dobre. Cytuj
Kasiulek Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Ja też tak robię... :P bardzo pożywny obiadek z takich placuszków. Ja podaje je z przesmażoną w kosteczkę cienką kiełbaską i z surówką... mniam! Cytuj
an69 Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 Ja też potwierdzam,że pyszne, takie robiła kiedyś moja mama a ja wszędzie szukałam przepisu,więc dziękuję Teresko. Cytuj
teresap Opublikowano 23 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 Au nas gulasz z placuszkami , bo się bardzo za nimi stęskniliśmy Zachęcam do spróbowania :) :D Cytuj
basga Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 Piękne!Ja jak robiłam to obtaczałam w mące. Cytuj
iwona30 Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 Można obtoczyć w mące albo w bułce tartej. Cytuj
teresap Opublikowano 24 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 Przyznam się że nigdy nie obtaczałam więc nie mogę się wypowiedzieć , ale jakoś tego nie widzę POZDRAWIAM :D :) :) Cytuj
gatita Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 Czyli to inna forma placków ziemniaczanych. Trzeba wypróbować ! Cytuj
Doris Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 Przed chwilą zrobiłam, bo akurat zostało trochę ziemniaków z obiadu. Pyszne. :) Zamiast maczania w oleju obtaczałam w mące z obu stron i spłaszczałam. Z braku innych dodatków jem z keczupem. :sad: Cytuj
Doris Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Resztę postanowiłam zjeść z sosem pieczarkowym, jeszcze lepsze niż z keczupem. Na zdjęciach ostatnie 3 sztuki. ;) [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
teresap Opublikowano 8 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 No no robią wrażenie i smak Mam tylko uczucie „wzrokowe” że zadumo mąki , jeśli nie to par dom , ja osobiście wole luźniejsze ciasto ;) Cytuj
Doris Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 Dopiero tu dotarłam. Możliwe, że za dużo mąki. :grin: A dziś znów zrobiłam, bo zostało trochę ziemniaków z wczoraj. Tym razem dodałam "Przyprawę do ziemniaków", polecam! :-D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi