Klamerka Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Kalipoe... Dziękuję pięknie za komplement ale mam wrażenie, że dostałam go nieco na wyrost :mrgreen: Gdybyś poznała mnie nieco bliżej, od razu zmieniłabyś swój post! :mrgreen: Przez to Twoje zboczenie Kalipoe, to ja już się sama do siebie śmieję za każdym razem, gdy dodaję gdzieś serka :mrgreen: Na szczęście Pan Klamerka wie, że jestem trochę szurnięta i już nawet nie wnika dlaczego serek wywołuje we mnie taką radość! :razz: A co do kotletów, to wersja z pietruszką na pewno jest świetna. Teraz jednak czekam na rzeżuchę, bo pomyślałam sobie, że z rzeżuchą to dopiero mogły być smaczne! :lol: Pozdrawiam!! Cytuj
ajaj Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 A ja nie panieruje kotlecikow w bulce. Smaze bezposrednio na oleju. Czasami jednak dodaje troszke przesmazonego boczku, pieczarek lub startego, zoltego sera. Smakuja pysznie. Mam zdiecie ale niestety nie potrafie go dolaczyc. Pozdrawiam cieplutko Cytuj
łolga Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 A u mnie w domu do ciasta ziemniaczanego dodaje się cebulkę pokrojoną w kosteczkę i podsmażoną na smalcu zamiast startej surowej i zawsze obtacza w mące przed smażeniem. Jest to jedno z moich ulubionych dań,u mnie zawsze w wersji z sosem grzybowym lub pieczarkowym. Zajadam się nimi na ciepło i zimno dopuki nie znikną :D Cytuj
Basia K Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Ja robię te kotleciki jeszcze inaczej. Do masy dodaję wspomnianą tu posiekaną natkę pietruszki,starte na tarce i podsmażone z cebuką pieczarki.Smażę obtoczone w tartej bułce. Dziś miałam je na obiad z sosem pieczarkowym,do którego też posiekałam pietruszkę + kapusta kiszona.Pyszności. Cytuj
adrijah Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2008 ja robiłam takie: składniki: - 1 kg ziemniaków - cebula - 2 jaja - sól i pieprz - 10 dag kiełbasy - 2 łyżki bułki tartej - tłuszcz do smażenia Ziemniaki wymyć, ugotować w skórkach, obrać i gorące przetrzeć przez praskę. Podsmażyć drobno posiekaną cebulę. Kiełbasę po obraniu z osłonek drobno posiekać. Dodać do ziemniaków cebulę, kiełbasę, jaja, wymieszać i przyprawić do smaku. Uformować wałek, wyłożyć na stolnicę wysypana tartą bułką. Nożem oddzielić równej grubości kotlety, obtoczyć w tartej bułce i smażyć z obu stron Cytuj
Kaliope Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 U mnie dziś wersja z natką pietruszki, starkowanym żółtym serem i panierowane w sezamie i bułce tartej :razz: Mniam. Polecam :) Cytuj
mamalu Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 W przyszlym tygodniu sprobuje tych kotlecikow. Pozdrawiam Danusia Cytuj
asienka19873 Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 witam,polecam te kotleciki bo sa super! ja robilam wg wskazowek Adrijah..tylko kielbaske podsmazylam razem z cebulka z dodatkiem kucharka...mmmm niebo w gebie ! polecam sprobowac. Cytuj
k@sia Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Zrobiłam przed chwileczką ;) szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne :) Dodałam kiełbaskę pokrojoną w drobniutką kostkę, oregano i majeranek :) Nie obtaczałam w bułce tartej. Zrobiłam do nich jeszcze sos czosnkowo-koperkowy, po prostu pyszności :) Cytuj
Arturr Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 Bardzo mi smakowało z sosem pieczarkowym. Polecam wszystkim Arturr Cytuj
Gosia77 Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 To moja wersja wyszły pycha polecam przepis :-D Cytuj
Kaliope Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 U mnie kotleciki były wczoraj na obiad. Tym razem zrobiłam z żółtym serem + zioła prowansalskie, bazylia i otręby pszenne. Do tego sosik z leśnych grzybków. Pyszności! :mrgreen: Cytuj
rybcia Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Też robiłam z sosem kurkowym,wyśmienite :mrgreen: Cytuj
Stokrotka Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 Pychotka, pychotka, pychotka! A z sosem Iny to po prostu niebo w gębie :) Jako dodatek polecam sałatkę na zimę według przepisu Magdaleny. Dziękuję za przepis i polecam :roll: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.