olga123 Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 nigdzie tego przepisu nie znalazlam, dlatego podaje moze ktos z was sie skusi,,kto lubi orzechy... 300 g cukru 4 jajka (tylko zoltka) 10 lyzek wody wszystko to razem zmiksowac na puszysta mase,nastepnie dodac 200g maki, 1 lyzeczka proszku do pieczenia, 1 lyzka kakao, 100 g posiekanych orzechow, wszystko to razem wymieszac nie miksowac! na koncu dodac ubita piane z bialek,delikatnie wymieszac. gotowe! piec 45 minut w tem.175 stopni. ja osobiscie przekladam to ciasto masa z kaszy manny,do ktorej dodaje dzem lub sok.goraco polecam Cytuj
carolina0 Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 a podasz jeszcze przepis na ta mase z kaszy manny? dzieki. Cytuj
olga123 Opublikowano 5 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 Jasne ze moge podac przepis na mase z kaszy manny,choc wydaje mi sie ze pojawial sie on na forum kilka razy,przy innych ciastach... 4 lyzki kaszy manny 1 kostka margaryny 2 szkl.mleka 9 lyzek cukru pudru sok z cytryny kasze na 10 minut zalewamy mlekiem,a nastepnie gotujemy caly czas mieszajac bo kasza lubi sie przypalac.Margaryne utrzec z cukrem pudrem dodajac wystudzona kasze manne oraz sok z cytryny. Masa jest prosta i szybka w wykonaniu i zawsze wychodzi. Wczoraj chcialam dolaczyc zdjecie ale niestety nie wiem jeszcze jak to zrobic.. pozdrawiam. :-( Cytuj
olga123 Opublikowano 5 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 a jednak moze mi sie uda wyslac fotke.. Cytuj
ina12 Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 Olga bardzo ładne i apetyczne ciasto, dziękuję za przepis, wypróbuję przy okazji. Pozdrawiam Cytuj
olga123 Opublikowano 5 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 Dziekuje bardzo ino12 za pochwale, :-( mam nadzieje ze bedzie rowniez dobrze smakowalo.pozdrawiam. Cytuj
BeaGa Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Mniam - wpisałam ten przepis do swojego tajnego zeszytu. Ciasto upiekę przy najbliżej okazji, uwielbiam wszystko co z orzechami. Dzięki za przepis . Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.