ania.remlein Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 Ciasto 2 szklanki maki tortowej 4 łyżki maki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 25 dkg kasi 4 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia olejek migdałowy Masa makowa jest z puszki wierzch 4 białka 1/2 szklanki cukru kasie utrzec z cukrem na puszysty krem dodawać po jednym żoltku nie przerywajac ucierania obie maki wymieszac z proszkiem do pieczenia przesiac przez sito i stopniowo dodawac do masy na koncu wlać kilka kropli olejku migdałowego i dodac ubita na sztywno piane z 4 bialek. Delikatnie wymieszac. Żoltka utrzec z cukrem pudrem dodac dzem śliwkowy i ubita na sztywno piane z dwoch białek. Na koncu dodac bakalie. Delikatnie wymieszac. cztery bialka ubic na sztywna piane pod koniec ubijania dodac pol szklanki cukru. Wszystko delikatnie wymieszac. Duza (28 cm srednicy) tortownice posmarowac kasia i posypac bułka tarta piec ok. 50 min w nagrzanym piekarniku do 200 C Cytuj
figiel Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Witaj ! Aniu ,ile ma być tego maku ,pół kilograma ? Cytuj
ania.remlein Opublikowano 6 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 figiel ma byc cała puszka maku Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.