jolanta.s Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 Witam znów. Dziś wrzucam przepis na sernik o nazwie SNIKERS Ciasto; 1/2 kg mąki 20 dag cukru kryształu 15 dag margaryny 2 całe jajka 2 płaskie łyżeczki sody rozpuścić w 2 łyżkach mleka. Zagnieść ciasto, podzielić na 2 części, jedną część rozwałkować i upiec w temp.180 st. Na drugą część nałożyć masę orzechową i upiec. Masa orzechowa; 25 dag siekanych orzechów włoskich, 2 łyżki miodu, 12 dag masła, 10 dag cukru. Składniki wymieszać i roztopić na małym ogniu. Ciepłą masę wyłożyć na ciasto i piec 20 min. Masa serowa; 1.20 kg sera,20 dag cukru kryształu, cukier waniliowy, 3 łyżki masła, 3 jajka,3/4 szkl. mleka, 2 budynie śmietankowe, 10 dag rodzynek. Zmielony ser wymieszać z cukrem masłem, jajkami i kilkoma łyżkami mleka- zagotować na małym ogniu mieszając. Budynie rozpuścić w mleku wlać do gorącego sera i zagotować ciągle mieszając, dodać rodzynki. Ciepły ser wyłożyć na ciasto i przykryć ciastem z orzechami. SMACZNEGO. :-( Cytuj
figiel Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 Witaj Jolanto !! Ja to ciasto piekę pd nazwą orzechowiec / w środku masa budyniowa /,ale podoba mi sie to zestawienie z sernikiem. Pewnie sie na niego skuszę :P Cytuj
jolanta.s Opublikowano 13 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 Witaj. Nie znam przepisu na orzechowca, ale fakt ciasto+ser smakuje ciekawie, przynajmniej mnie. Życzę udanego wypieku i SMACZNEGO. Cytuj
Małgorzatka1 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Skusze sie na święta upiec,zawsze piekłam z masą budyniową ,a z serem może być ciekawe połączenie. Cytuj
andy8 Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Ciasto jest pyszne tylko kruche bardzo się kruszyło-trudno było kroić a tak wyglądał mój wypiek Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi