carolina0 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 piersi z kurczaka albo schab ze śliwkami albo morelami mieso szykujemy, jak na kotlety: doprawiamy pieprzem, solą , odrobina czosnku(jak kto lubi) wegetą, to lekko rozbijamy i kładziemy na każdy kotlet śliwki kalifornijskie suszone albo morele suszone, zwijamy, jak roladki. Obtaczamy w jajku i bułce io smarzymy na tłuszczu. Mozna podawać na gorąco, ale ja wole to na zimno, pokrojone w ukośne plastry grubości około 5-7 mm Cytuj
an69 Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zrobiłam ze schabu potwierdzam-bardzo dobre. Dałam do roladek i śliwki, i morele, tylko na kilka minut zalałam je odrobiną wody,żeby trochę napęczniały. Przepis już sprzedałam w pracy. Pozdrawiam Ania Cytuj
Jolcia Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Ja dodaję śliwki i ser żółty.Są bardzo smaczne. Cytuj
Justyna.K Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Mam zamiar zrobić na święta śliwki i morele już kupione:) filety z kurczaka też. Będę serwowała filety z kurczaka z pieczarkami i serem i drugie te z morelami i śliwkami. Jestem ciekawa tego smaku.Pozdrawiam Cytuj
andy8 Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Justynko śliwki i morele nadają takiego słodkawego smaku i nie wszystkim to odpowiada,to kwestia smaku i gustu :P Cytuj
andy8 Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Justynko a pieczarki i ser to mniejwięcej w jaki sposób robisz? Cytuj
Justyna.K Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 pieczarki podsmażam z cebulą. filet z kurczaka na to plaster sera na to pieczarki zawijam w roladki do jajka tartej bułki i smażę pychotka Cytuj
Justyna.K Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 zrobiłam tą wersję z suszonymi owocami goście byli pod wrażeniem tego innego smaku.Polecam wystawiam 5 gwiazdek. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi