monikadb26 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Składniki: Słoik selera tartego w zalewie 3 cebule puszka kukurydzy puszka ananasa 5 jajek szynka bądź kiełbasa szynkowa majonez, sól, pieprz Cebulę kroimy w talarki i smażymy na niewielkiej ilości oleju. Seler odcedzamy na sitku, jajka gotujemy na twardo i kroimy. Układamy sałatkę warstwami:pierwsza warstwa seler solimy pieprzymy i kładziemy majonez rosmarowujemy.Nastepna warstwa jajka sól pieprz majonez, potem cebula usmażonasół pieprz majonez kukurydza soł pieprz majonez, szynka soł pieprz majonez i ostatnia warstwa to ananas pokrojony na kawałki. Sałatka najlepiej smakuje nastepnego dnia po przyrządzeniu, kiedy wszystkie smaki się przegryzą. Nie polecam natomiast mieszania wszystkich składników, najlepiej smakuje jak ułoży się ją warstwowo. Życzę smacznego. Cytuj
slodziuutkaa Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Robie bardzo podobną sałatke, mam troche inne proporcje i dodaję jeszcze małego pora. Polecam, bo jest rewelacyjna ! Cytuj
Justyna.K Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 Zaciekawiła mnie ta sałatka ( tylko mam wachania co do tej smażonej cebuli ???) Słodziutka ty też w przepisie masz smażoną cebulę???????? Już wiem co zrobię w sobotę na urodzinki :grin: Cytuj
slodziuutkaa Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 Mam cebulkę, ale nie smażoną, a surową pokrojoną w piórka. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi