ina12 Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 25 dag mąki 4 dag cukru 2 dag masła 1 jajo 1/4 do 1/2 szklanki mleka 1/2 łyżeczki sody do pieczenia 8-10 dag tłuszczu do smażenia cukier waniliowy Cukier, masło i jajko utrzeć, ja zmiksowałam, dosypać przesianą makę dokładnie wymieszana z soda i mleko. Wyrabiać ciasto łyżką, powinno być pulchne. Ja dodałam za dużo mleka i musiałam dodać mąki. Rozwałkować ciasto na 1/2 cm grubości i wycisnać szklanka krążki. W każdym krażku Wyciąć środek naparstkiem. Smażyć z 2 stron na rozgrzanym tłuczczu. Podawać posypane cukrem waniliowym. Przed wałkowaniem ciasto podsypać maką. Smakują tylko ciepłe. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.