elunia.o Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 Słoik zielonej fasolki szparagowej cebula 3 jajka ugotowane na twardo majonez Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy, dodajemy odsączoną fasolkę i pokrojone w kostkę jajka. Wszystko krótko podgrzewamy.Do gorącego dodajemy 1-2 łyżki majonezu.Podajemy z bagietką lub dowolnym pieczywem. Smacznego Cytuj
JacekBiesiadzinski Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2012 Bardzo lubię fasolkę i często sobie robię, ale takiego przepisu jeszcze nie widziałem. Chętnie spróbuje tylko coś mi ta cebula nie za bardzo pasuje. Wydaje mi się, że może się gryźć z fasolką, ale może ten majonez wszystko łagodzi. Lubię eksperymenty w gotowaniu także postaram się zrobić taką fasolkę. Pozdrawiam. Cytuj
joe_cooker Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2012 fajny przepis, ja szparagową albo mamuta najbardziej lubię w śmietanie tylko z roztartym ząbkiem czosnku, pieprzem i solą. Pycha, aż chyba sobie jutro zrobię na obiad :-) Cytuj
LewTolstoj Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 to nie sezon na fasolkę, ale ja miałam ostatnio duuża przyjemność jeść fasolkę robiona przez japonkę. sos był z sosu sojowego, miodu, oleju sezamowego i sezamu. świetne! Cytuj
Gość zagotowana Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Najczęściej robiłam szparagówkę jako dodatek do dania głównego, ale będąc na diecie szukam zamienników do dużej ilości mięsa czy zmieniaków, dlatego szukam propozycji na szpinak, fasolkę lub inne warzywa. I muszę przyznać, że ten przepis mnie zainteresował - już wiem, co będzie jutro na obiad :) Cytuj
LewTolstoj Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2013 tylko ta ze słoiczków chyba nie bardzo się do tego nadaje.. jest jakaś taka klapnięta.. ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi