minia51 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Cieszę się razem z Wami, niech serduszko bije nie tylko maleństwu ale i Wam niech serducha walą ze szczęścia. :grin: 1 Cytuj
asienka19873 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Dziękuję miniu :) bardzo się cieszymy i już nie możemy sie doczekać :) Cytuj
Dorota Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Super wiadomość Asieńko! :grin: :D :D Serdecznie Wam gratuluję! Życzę spokojnych 9 miesięcy i szczęśliwego rozwiązania :wub: 1 Cytuj
asienka19873 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Dzięki Dorotko :) mam nadzieje ze bedą niedługo spokojne... Narazie czuje sie od 2 tygodni niezbyt dobrze. Mdłości prześladują mnie cały dzien, brak apetytu...i wogole niechęć do jedzenia :/ narazie rzadko gotuję bo zapachy doprowadzają mnie do szaleństwa :) Czy macie jakieś sprawdzone metody na mdłości ? Lekarz polecił mi tabletki na chorobę lokomocyjną ... :) Cytuj
Dorota Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Poczytałam trochę Asieńko i takie coś mam dla Ciebie: Sprawdzone metody na ciążowe mdłości: :arrow: trzeba jeść mało, ale często (np. na śniadanie 1 sucharek i ciepła herbatka). :arrow: dużo pić najczęściej wody niegazowanej, zaleca się też wodę z sokiem z cytryny, herbatki owocowe, melisę, miętę, rumianek. Należy unikać słodkich, gazowanych napojów, które nasilają mdłości... :arrow: unikać smażonych, pikantnych, kwaśnych i ciężkostrawnych potraw. Najlepsze są gotowane na parze lub duszone. :arrow: jeść produkty, które zawierając dużo witaminy B6, gdyż łagodzi ona odruch wymiony – i tutaj zaleca się chude mięso, ryby, banany, warzywa. :arrow: korzeń imbiru jest dobry na mdłości, można go potrzeć i dodać do danej potrawy lub zaparzyć i pić jako herbatkę. :arrow: migdały też likwidują mdłości. :arrow: trzeba unikać intensywnych zapachów, np. mocnych perfum, zadymionych miejsc. :arrow: ogólnie należy dużo odpoczywać, podobno zmęczenie (fizyczne czy psychiczne) też może wywoływać nudności.. :arrow: czasami wystarczy też kilka głębokich oddechów, usiąść, uspokoić się, wyciszyć i przeczekać... Mdłości podobno mijają po 12 tygodniu ciąży... Trzymajcie się! :grin: Cytuj
marysi_co Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2014 Jak najbardziej się pod tym podpisuję! Cytuj
Weronia Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2014 Jestem szczęśliwa, bo mam miłość mojego życia :) Cytuj
Dorota Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2014 Super! Gratuluję - powodzenia i wytrwałości życzę :) Cytuj
Weronia Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2014 Dziękuję i również życzę wszystkiego co najlepsze! :) Cytuj
asienka19873 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Jestem szczęśliwa ponieważ zostałam mama pięknej córci ... Niesamowite uczucie <3 Moje ostatnie zdjęcie w ciąży , 6 dni przed porodem i moja mała księżniczka która do niedawna ukrywała się w brzuszku :) Cytuj
minia51 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Asieńko, gratuluję, a księżniczka słodziutka. Cytuj
Dorota Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Witaj Asieńko :) Jak fajnie Cię widzieć! :D Super wyglądałaś z brzusiem, a Córcia prześliczna :wub: :wub: :wub: i jaka duża :) Przyszła na świat w terminie, czy wcześniej zrobiła Wam niespodziankę? ;) Gratuluję takiej słodkiej Kruszynki i pozdrawiam :) Buziaki dla Niej :biggrin: Cytuj
asienka19873 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Dziękujemy za miłe słowa :) Moja mała ksièżniczka urodziła się 5 dni przed terminem, 28 marca . Ale bardzo mnie wymeczyla... 27 godzin pozwoliła na siebie czekać ...! :) opłacało się ;) Ważyła 3360 g , wzrost 52 cm i główka 36 cm , kruszynka :) Pozdrawiamy :* Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi