tranik Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 Witam Jak robice polewy czekoladowe stale, które jako tako zastygają? Ja roztapiam czekoladę troszeczekę mleczka i 2 jakja wrzucam żeby zagęscić. nie wiem czy dobrze ale jaka zagęszczaja i zestalają to chyba dobrze???? Cytuj
Klamerka Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 A nawet nie wiedziałam, żeby jajka dokładać. Ja robię najprościej jak to tylko możliwe a więc roztapiam czekoladę (ilość w zależności od potrzeb) do tego dokładam troszkę gęstej śmietany (lub w ostateczności odrobinę mleka) i łyżkę margaryny. Ale tu na forum jest przepis na polewę, która jest przez wszystkich bardzo chwalona: Polewa czekoladowa Jolanty Ja jej nie praktykowałam, bo staramy się nie używać żelatyny ale podobno jest bardzo dobra. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi