figiel Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2013 A mnie zainteresowały te śliwki w czekoladzie ? :) Cytuj
minia51 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2013 Mnie też interesują te śliwki w czekoladzie Cytuj
AnnaK Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2013 Śliwki w czekoladzie. Śliwki suszone bez pestek namoczyć w rumie lub innym alkoholu. Na parze rozpuścić czekoladę mleczną lub gorzką, dodać do niej trochę kremówki lub mleka ( na jedną tabliczkę dwie łyżki). Śliwki nadziewać na wykałaczkę, zanurzać w ciekłej czekoladzie i układać na folii lub pergaminie do zastygnięcia. Mało roboty, a smak mmmmm.... trudno opisać. Przepis na śliwkownik podam w słodkościach. Cytuj
Dorota Opublikowano 21 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2013 Ok, dziękuję Aniu, te śliweczki też super - pięknie dziękuję za przepis :wub: Cytuj
figiel Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2013 Uwielbiam śliwki w czekoladzie ,a te na pewno są o wiele lepsze od kupnych. Cytuj
AnnaK Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zapomniałam napisać, że również bardzo smaczne są bez moczenia w alkoholu. :biggrin: Cytuj
Dorota Opublikowano 21 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2013 Ja też Figielku je uwielbiam i myślę tak samo jak Ty :mrgreen: dlatego skuszę się na te śliweczki :wub: (mam nadzieję, że czas mi na to pozwoli :wacko:) Cytuj
basga Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2013 wróciłam z pracy i naszło mnie na...rurki z bitą śmietaną więc ...już upieczone czekają na nadzianie. Cytuj
figiel Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2013 Basiu , ale jestes szybka :) smacznego !!! Cytuj
Dorota Opublikowano 22 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2014 Ja już upiekłam pierniczki i migdałowe ciasteczka, w niedzielę był sernik, ale do Świąt to już po nim zostanie tylko wspomnienie ;) Mam w planie jeszcze sero-mak, przekładany piernik i keks, a co u Was za słodkości będą w tym roku? Cytuj
Dorunia Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2014 Ja piekłam makowiec zwijany,sernik i tort piernikowy :) Cytuj
Dorota Opublikowano 31 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2014 Mmm... ten tort piernikowy Doruniu brzmi ciekawie :) Cytuj
asienka19873 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2015 Piekłam smoka wawelskiego, snikersa na biszkopcie, Murzynka z przyprawą piernikową. Cytuj
Dorota Opublikowano 9 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2015 WoW! Ale super smakowitości były u Was Asieńko :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi