Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Śliwki w czekoladzie.

Śliwki suszone bez pestek namoczyć w rumie lub innym alkoholu. Na parze rozpuścić czekoladę mleczną lub gorzką, dodać do niej trochę kremówki lub mleka ( na jedną tabliczkę dwie łyżki). Śliwki nadziewać na wykałaczkę,  zanurzać w ciekłej czekoladzie i układać na folii lub pergaminie do zastygnięcia. Mało roboty, a smak mmmmm.... trudno opisać.

Przepis na śliwkownik podam w słodkościach.

Opublikowano

Zapomniałam napisać, że również bardzo smaczne są bez moczenia w alkoholu. :biggrin:

Opublikowano

Ja też Figielku je uwielbiam i myślę tak samo jak Ty :mrgreen: dlatego skuszę się na te śliweczki  :wub: (mam nadzieję, że czas mi na to pozwoli  :wacko:)

Opublikowano

wróciłam z pracy i naszło mnie na...rurki z bitą śmietaną więc ...już upieczone czekają na nadzianie.

  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja już upiekłam pierniczki i migdałowe ciasteczka, w niedzielę był sernik, ale do Świąt to już po nim zostanie tylko wspomnienie ;)

 

Mam w planie jeszcze sero-mak, przekładany piernik i keks, a co u Was za słodkości będą w tym roku?

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.