BeaGa Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 U mnie banalnie. Sernik dekoracyjny - taki z kakaowym ciastem Keks - duży z mnóstwem bakalii Strucla makowa - duuużo strucli makowej i pierwszy raz spróbuję upiec coś co się zwie " Pani Walewska" i bardzo prawdopodobne, że jak co roku, jeszcze coś się do tej listy dorzuci na ostatnią chwilę. Chociaż co roku sobie obiecuje, że nie będę dużo piekła, w tym roku jest nas w domu mniej niż zwykle niestety i kto to będzie jadł. Mam pytanko - co to jest "Pani Walewska"?Gdzie mozna znaleźć na to przepis? Pozdrawiam Cytuj
BeaGa Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 CIASTO ,,SZEFA",sprawdzam czy mi się udało :razz:no i niestety Gdzie można znależć przepis na "ciasto "Szefa"""? Czy ono jest na prawdę trudne do wykonania? Cytuj
kofik Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Wiatm a ja mam juz upieczone pierniczki z przepisu Eli apsik i mój piernik Mam zamiar zrobic jeszcze poleonka(może wstawie przepis na forum) i placek niebo albo murzynka kokosowego I moim marzeniem jest serniczek, ale jeszcze nie wiem jaki...może z brzoskwiniami, jeszcze nie robiłam nigdy sernika :P I jeszcze wafel z masą z mleka w puszce oj ale tego, ciekawe ile wyjdzie w praktyce... Cytuj
ali Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Moje zamiary to: makowiec zwijany w cieście krucho-drożdżowym serownik "Pijana śliwka" placek "Pychota" /ciasto, ser, mak, jabłka, ciasto, polewa/ ciastka amoniaczki /już zrobione/ może jeszcze mi co wpadnie do głowy? Cytuj
ala291 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 sernik na kruchym,kakaowym spodzie i na wierzchu, jablecznik, seromakowiec, princessa, i Dorotki brzoskwiniowiec z bananami... :P Cytuj
Klamerka Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 BeaGa napisała: Mam pytanko - co to jest "Pani Walewska"?Gdzie mozna znaleźć na to przepis? BeaGa wystarczy poszukać w necie, sporo tych przepisów na "Panią Walewską". Wyszukałam specjalnie ze zdjęciem: Świat wokól kuchni- Pani Walewska A tu kilka linków bez zdjęć, możesz porównać sobie przepisy: Smaczny.pl - Pani Walewska Pychotka.pl - Pani Walewska Czarna Oliwka - Pani Walewska A "Ciasto szefa" możesz znaleźć np. tu: Smaczny.pl/forum Ciasta.net Cytuj
figiel Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 U mnie jak zawsze ,nie wiem jeszcze co. Ale w planie : tort orzechowy, sernik gotowany -na biszkopcie , japoniec ,piernik /już upieczony/ i jekieś z owocami . Cytuj
Iwona.C Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Pani Walewska - super ciasto. Gdzies mam ten przepis. Poszukam! Cytuj
niuniaczek Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 ja zamierzam upiec Miodownik Chatkę Puchatka Piernik (dojrzewa jeszcze w lodówce) Pierniczki juz zrobione, ale zrobię jeszcze inne ciasteczka Truskawkowiec (z mrozonych truskawek oczywiscie) pozdrawiam Cytuj
batirek Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 upiekłam wczoraj orzeszki,czekają na napełnienie,oraz rurki,też w kolejce po krem,ale to aż w sobotę dokończę,na tym oczywiście nie koniec :P Cytuj
filonka Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 a ja napewno Alkoholika, sernik czarno-biały no i coś z makiem, chyba zawijaki-strucle makowe:)myśle jeszcze nad jakimś lekkim np. biszkopt+śmietana+galaretka+owoce:]ale to się zobaczy jak czasu starczy;) Cytuj
Justyna.K Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 a ja już dostałam z KDC książkę 100 nowych ciast siostry Anastazji i jest tam super przepis na sernik z makiem napewno go upiekę :P pierniczki już mam upieczone i się jeszcze zobaczy zamówienie na pijaka mam od kolegi żeby mu upiec. Pozdrawiam Cytuj
Agawcia Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Ja mam zamiar piec sernik,jablecznik i makowca zwijanego,mam taka prosbe aby ktoras z Was podala przepis wlasnie na takiego makowca,ja mam ale chcialabym porownac.Dziekuje Cytuj
Klamerka Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 W tym roku zamierzam wykorzystać przepis na makowiec z bloga Dorotus76- [LINK NIEAKTUALNY] Tyle forowiczek go zachwala, a poza tym talenty Autorki bloga są szeroko znane i zawsze wysoko oceniane więc w tych sprawach jest ona dla mnie niepodważalnym wręcz autorytetem :P Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi