Dorota Opublikowano 20 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2012 Ooo! Cieszę się Doruniu :wub: mam nadzieję, że będzie Wam smakował, pozdrawiam 🙂 Cytuj
figiel Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2012 Pierniczki , herbatniki , makowiec drożdżowy juz gotowe , dopiekę tylko keks i wiśniowy lub malinowy z bitą śmietaną Cytuj
Dorota Opublikowano 21 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2012 O mniam! Same pyszności :biggrin: ten keks mnie zaciekawił... napiszesz Figielku parę słów jak go zrobisz? :blush: Cytuj
Ewago Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2012 Witam, Dziękuję Ci Dorotko za odpowiedź, nie piekłam jeszcze tego przekładańca co proponujesz. Na pewno jest pyszny. Jednak znalazłam przepis o który pytałam i już go zrobiłam, też wart "grzechu" 🙂 --https://allrecipes.pl/przepis/7756/przek-adaniec-piernikowo---kokosowy.aspx Zrobiłam go na imieniny do pracy , wszystkim bardzo smakował. Zrobiłam jednak małą modyfikację bo krem kawowy zrobiłam na bazie budyniu, pyszny. Cytuj
Dorota Opublikowano 21 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2012 Proszę bardzo 🙂 to ciasto, które szukałaś też jest ciekawe ;) Cytuj
figiel Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2012 To keks wyborny z przepisu iny12 . Źle napisłałam , miało być "i placek malinowy lub wiśniowy z bitą śmietaną ", coś na wzór torciku z wiśniami i bita śmietaną . ..a keks już upieczony i właśnie degustowany do kawki :biggrin: Cytuj
Uzytkownik1 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2012 U mnie w tym roku będzie tylko makowiec, sernik i pierniczki. Na święta wyjeżdżamy i praktycznie nie będzie nas w domu. Cytuj
basga Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2012 ja upiekłam sernik,pierniczki,pleśniaka,czekoladowe z masą budyniową i bitą śmietaną i piernik. Cytuj
Dorota Opublikowano 20 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2013 Ja w tym roku mam już upieczone pierniczki i kruche ciasteczka, a mam w planie jeszcze piec sernik, makowca i piernik z bakaliami ;) A jak u Was prezentują się świąteczne wypieki? :) Cytuj
Dorunia Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2013 Ja w tym roku nie piekę dużo,bo nie ma kto potem tego jeść :) Zrobię sernik gotowany,tort z placków smażonych(przepis z netu nie wypróbowany jeszcze :) i piernik przekładany masą i powidłami :) Cytuj
Dorota Opublikowano 20 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2013 Ten torcik Doruniu to ciekawie brzmi, podziel się potem spostrzeżeniami ;) Pozdrawiam :) Cytuj
basga Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2013 ja mam w planie shreka,sernik na biszkopcie,wafle i pierniczki. Cytuj
AnnaK Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2013 Pierniki mam upieczone i polukrowane. W niedzielę piekę sernik i śliwkownik i ...wystarczy. Mama zrobi najpyszniejsze ciasto drożdżowe i makowiec - będzie dużo słodkiego. Poza tym zrobię śliwki w czekoladzie i to już wszystko z łakoci. Cytuj
Dorota Opublikowano 20 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2013 Aniu ciekawie brzmi ten śliwkownik, podzielisz się przepisem? :blush: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi