Bahus Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Piersi z kurczaka po meksykańsku 4 piersi z kurczaka 5 średnich pomidorów 2 strąki czerwonej papryki 2 strąki żółtej papryki 10 dkg pszennej mąki 1 strączek papryczki chili (opcjonalnie) 200 ml białego wytrawnego wina 1 średnia cebula 3 ząbki czosnku 4 łyżki oleju słonecznikowego sól i pieprz do smaku Piersi posolić i popieprzyć. Obtoczyć w mące. Obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złocisty kolor. Odłożyć w ciepłe miejsce. Pomidory sparzyć i obrać ze skórek. Pokroić w kostkę. Paprykę pozbawić gniazd nasiennych i również pokroić w kostkę. Obraną cebulę i pozbawioną nasion papryczkę chili drobno posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Rozdrobnione warzywa obsmażyć 5 min na pozostałym od smażenia piersi tłuszczu. Mięso przełożyć do rondla obłożyć warzywami, zalać winem i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. W miarę potrzeby podlewać wodą. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko. Cytuj
Bahus Opublikowano 23 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 Zastanawia mnie fakt, że przez ponad rok, przy tak dużej oglądalności nikt się nie wypowiedział na temat potrawy. Dotyczy to większości przepisów na tej stronie....dlaczego tak się dzieje? Myślę że darmowe korzystanie z cudzej pracy...obliguje do chociaż grzecznościowej opinii. Bahus Cytuj
zosia-k Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 Bahus ja dopiero dzisiaj zobaczyłam jak się namęczyłeś z wpisywaniu przepisów może jeszcze nikt niewypróbował ;-) pozdrawiam :? Cytuj
AlCIA111 Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Jestem dzisiaj pierwszy raz na tej stronie i muszę powiedzieć Ci jedną rzecz. Weszłam w tej chwili na Twoje przepisy - wszystkie - i zacznę je po kolei robić. Wszystkie są naprawdę zachęcające. Jak je zrobię to Ci napewno odpiszę bez względu na moją ocenę. Podziwiam Ciebie i zazdroszczę zdolności kulinarnych. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.