Bahus Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Zupa gulaszowa na ostro 600 g miękkiej wołowiny 400 g ziemniaków 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 cebule 2 łyżki margaryny czerwona i zielona papryka 1 marchewka 1 pietruszka 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka ostrej papryki 2 łyżeczki kminku 1/2 łyżeczki majeranku sól, pieprz Mięso umyć, pokroić w duże kostkę. Marchewkę i pietruszkę obrać, umyć, pokroić w kostkę. Papryki umyć, przepołowić, oczyścić z pestek, miąższ pokroić na grubsze kawałki. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Cebule obrać, drobno posiekać. W szerokim rondlu rozgrzać margarynę, wrzucić cebulę, zrumienić, wymieszać z ostrą papryką. Dodać mięso, smażyć około 5 minut. Przyprawić kminkiem, czosnkiem, podlać 1-2 łyżkami wody. Dusić około 10 minut. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę, dodać do mięsa, przesmażyć. Wrzucić marchewkę, pietruszkę i paprykę. Dolać tyle wody, aby zupa była gęsta. Gotować jeszcze 15 20 minut. Tuż przed końcem gotowania zaprawić koncentratem pomidorowym, posypać majerankiem. Cytuj
Dorunia Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Witam Ja również gotuję zupę gulaszową,ale nieco inaczej tzn nie daję kminku,majeranku,pietruszki,a daję za to ogórki kiszone(około 4 nie mocno wielkich).Zupka jest strasznie smaczna i szybko znika z garnka,dlatego zawsze gotuję jej więcej niż innych zup. POZDRAWIAM :D :-) :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.