kofik Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Porcja zalewy na dwa średnie karpie. -4szkl. wody -1 i 1/2 szkl. octu -1 i 1/2 szkl.cukru -liść, ziele, pieprz Wodę zagotować z cukrem, wrzucić pokrojoną w piórka cebulę (3-4 szt), ugotować cebulę (lepiej żeby była chrupiąca niz rozgotowana), wlać ocet i zagotować. Na koniec dodać łyżkę płaską soli. Kawałki karpia usmażyć w jajku i bułce. Goracą rybę ułożyć w salaterce (półmisku), ułożyć na wierzch cebulę i zalać zalewą. Najlepiej przyrządzić dwa trzy dni wcześniej, wtedy ryba jest lepsza, bo bez ości. Jadłam w tamtym roku,, w tym roku robię na swoją wigilię. Smacznego Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.