minia51 Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Mężowi zachciało się pstrąga. Już kupiłam zamrożonego, ale wypatroszonego i co dalej? nigdy nie piekłam takiej ryby. Czy można tak jak karpia podzielić na dzwonka i upiec panierowanego?Czy musi być pieczony w całości? Kiedyś słyszałam że do środka daje się plastry cytryny i nie panieruje się. My zawsze jedliśmy filety bo nie lubimy bawić się z ościami. Też mu się zachciało!!! Ja tylko zostałam z problemem. Proszę poradźcie. Cytuj
iwona30 Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Nie wiem jak się przyrządza pstrąga ale inne ryby robię w ten sposób: Jeżeli jest wypatroszony to go myję dokładnie osuszam papierowym ręcznikiem i do środka daję cebulę pokrojoną w plasterki dość grube i plasterki cytryny, solę, pieprzę i daję troszkę vegety na folię aluminiową daję troszkę oleju i kładę rybę zawijam dokładnie tak aby nic nie wyciekło i piekę jest bardzo smaczna można jeść z majonezem. Jeżeli masz filet z pstrąga to możesz też go obłożyć cebulą i cytryną zawinąć i zapiec albo po prostu możesz opanierować i usmażyć wybór należy do ciebie. Powodzenia. Cytuj
minia51 Opublikowano 20 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Iwonko, dziękuję. To nie filet tylko cała ryba z głową, oczywiście wypatroszona. Pozdrawiam Cytuj
Katarzyna Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Ja robię podobnie do Iwonki :P ale nie wkładam cebuli i cytryny , tylko po umyciu zasypuję przyprawą do ryby wkładam łyżkę masła , zawijam folią i piekę w piekarniku :grin: Cytuj
Pyza Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 Ja często smażę pstrąga, bo bardzo nam w domu smakują, a robie to tak : po oczyszczeniu rybkę posypuję solą, i obtaczam w mące, na patelni rozgrzewam oliwę z dodatkiem masła i smażę rybkę z obu stron. Do środka ryby dobrze jest włożyć plasterek zmrożonego masła. Po usmażeniu na talerzu możesz położyć krążek cytryny, a pstrąga polać smażonymi na maśle płatkami migdałowymi. Cytuj
grumko Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 W płatkach migdałów możesz go od razu panierować: obojętnie w całości lub dzwonkach. A tutaj masz przepis na faszerowanego kaszą i ryżem: https://www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=5900&hl= Cytuj
ina12 Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Ja pstrąga podobnie smażę na patelni tak jak Pyza. Cytuj
minia51 Opublikowano 21 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Dziękuję wszystkim za radę. Jeszcze nie wiem z którego przepisu skorzystam, ale wiem że zadanie wykonam, a o tym czy smakował mężowi - napiszę Cytuj
mac51 Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Ja jeszcze do środka wkładam kilka listków mięty. Upieczonego skrapiam sokiem z cytryny. Smażę zawsze w całości :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.