AnnaK Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 Ziemniaki obrać,umyć i jeśli są duże przekroić na połowę.Osuszyć papierowym ręcznikiem,zanurzyć w nierozkłóconym białku,obtoczyć w mące i ułożyć na wysmarowanej margaryną blaszce. Wstawić do gorącego piekarnika i piec 50-60min w 180-200st.C Cytuj
figiel Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 Właśnie piekłam w tygodniu te ziemniaczki :-) .Pycha ,z wierzchu chrupiące a w środku mięciutkie ,inne niż typowo pieczone w piekarnkiu. Jutro mam zamiar podać je jako danie wigilijne ,do śledzia.Miałam wieksze ziemniaki i dlatego takie nierówne kawałki ,powinny być mniejsze 🙂 .Dziekuję za ciekawy przepis. Cytuj
Stokrotka Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Wspaniale wyglądają te ziemniaczki, aź ślinka cieknie. Wypróbuję ten przepis w najbliszą niedzielę i podzielę się wrażeniami. Cytuj
tuska Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 Przepis wypróbuję. Ja robię trochę inny,ale też smaczny- malutkie młode oskrobane ziemniaczki wrzucam na rozgrzane masło ,trochę soli dużo zielonego kopru i się pieką na rumiano,warto spróbować. Cytuj
Stokrotka Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 Pyszny sposób na ziemniaczki. Mój Mąż zajada je bez opamiętania ;) Polecam Cytuj
Jolcia Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2009 Ziemniaczki zrobiłam dzisiaj dzieciom na obiadek.Bardzo im smakowały. Podałam je z paluszkami rybnymi. Mnie też smakowały ale trochę mąki za dużo.Na waszym zdjęciu nie widać mąki,więc nie wiem czemu u mnie była.Ale bardzo smaczne i będzie powtórka. Cytuj
sylwuśka Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 Annk Musze wyprobowac twoj przepis. U nas te ziemniaczki piecze sie poporstu od tak, wczesniej tylko obtaczam je róznymi przyprawami i ukladam na nasmarowanej blaszce Cytuj
AnnaK Opublikowano 24 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 Jolcia, może miałaś za dużo białka na ziemniakach i dlatego mąka przylepiła się w nadmiarze. Cytuj
bietka Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 A w którym momencie dać przyprawy? Cytuj
KiBolek Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 Witam ja przy zapiekaniu ziemniaków w ogóle nie używam mąki. Po obtoczeniu ich w jajku, obtaczam w ziołach i różnych fajnych przyprawach (kmin rzymski, kolendra, garam masala-generalnie to co akurat jest pod ręką) A na koniec podaje ziemniaki z jakimś fajnym dipem, ostatnio odkryłam cudowny gruziński sos ze śliwek-pycha ;) Cytuj
Yola79 Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 fajne, coś dla urozmaicenia obiadu. Efektownie wyglądaja i wysmienicie smakują. dziękuje za przepis Cytuj
Dany Opublikowano 19 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2010 Ja lubię ziemniaki w kazdej postaci ten pomysł postaram się też wykorzystac bo wydają sie być smakowite;)! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.