renigliwice Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 40 dkg mąki 1 margaryna 4 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany cukier waniliowy 25 dkg orzechów Wyrobić kruche ciasto. Podzielić na dwie części. Do jednej dodać 2 łyżki kakao. Dać lodówki na godzinę. Na blachę zetrzeć 1/2 ciasta białego, potem 1/2 ciasta ciemnego. Ubić pianę ze szklanką cukru, rozsmarować, posypać orzechami grubo posiekanymi, na to zetrzeć 1/2 ciasta ciemnego, potem 1/2 ciasta jasnego. Upiec. Polewa: 1 margaryna 1 szklanka cukru 3 łyżki kakao 3 łyżki mleka Rozpuścić i gotować chwilę. Po przestudzeniu dodać 50g wódki i polać nią przestudzone ciasto. Tej polewy jest dużo i właśnie o to chodzi , by wsiąkła w ciasto. Ciasto jest przepyszne!!! Życzę smacznego. 🙂 :-) :P Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.