Janka Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Składniki: *Ciasto naleśnikowe *2 kg ryb Zalewa: *8 szklanek wody *2 szklanki octu *1 łyżka soli *3 łyżki cukru *1 łyżka koncentratu pomidorowego *liść laurowy,ziele angielskie,pieprz, dodatkowo: *marchew-5 szt *pietruszka- 4 szt *seler-1 szt *cebula Zrobić ciasto naleśnikowe, zanurzać w nim kawałki ryb i smażyć na oleju. Zalewa: Wszystkie składniki wymieszać i zagotować. Oddzielnie ugotować na półmiękko marchew,pietruszkę, seler i zetrzeć na grubej tarce. Cebulę pokroić w plastry. Układać warstwami-śledź-warzywa-cebula-śledź itd. Zalać zalewą tak,aby wszystko było przykryte. Odstawić do lodówki. Cytuj
1bubcia36 Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 czy to może byc ryba jaka kolwiek,czy to musi być śledż?bo taka rybę wymieniłaś w przekladaniu warzywami. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.