wrotka85 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 Składniki: Ziemniaki kiełbasa, koperek, ogórek kiszony, ser żółty, olej, cebula, sól, pieprz i inne przyprawy według uznania Wszystko kroimy w plasterki, koperek siekamy. Rwiemy spore kwadraty z folii aluminiowej i układamy na każdym kwadracie parę plasterków ziemniaka, kiełbasy, starty ser, ogórek, posypujemy solą, pieprzem, koperkiem, wlewamy parę kropli oleju i zawijamy (zawijamy tak, by folia przybrała kształt mniej więcej sakeiweczek). Następnie kładamy saczki na blaszce i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok. 1 godz. Smacznego! :P Można też przyrządzić na grillu. Cytuj
Klamerka Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 A ziemniaki maja być ugotowane? Może skróciłoby to czas zapiekania sakiewek? Fajny pomysł! Nie trzeba po nim myć formy żaroodpornej! :P Cytuj
wrotka85 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zawsze robiłam z surowymi ziemniakami, ale może faktycznie trzeba spróbować z ugotowanymi :P Cytuj
basga Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 Jeśli już to raczej podgotować trochę ale nie całkiem ugotować. :P Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.