Bahus Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Sałatka śledziowa po szwedzku 2 filety ze śledzia a la matjas 5 ugotowanych i obranych ziemniaków 3 średnie czerwone buraki 2 średnie cebule 2 kwaśne jabłka 1 ugotowane na twardo jajko 1 łyżka octu 6% 100 ml bitej śmietany Filety wymoczyć w wodzie ok 1 godz. Osączyć i pokroić na 5 cm kawałki. Buraki umyć i ugotować w łupinach. Ostudzić. Obrać. Cebulę obrać i drobno posiekać. Buraki, ziemniaki i obrane jabłka pokroić w kostkę. Dodać cebulę i ocet. Wymieszać. Filety obłożyć mieszaniną warzyw. Posypać posiekanym jajkiem. Całość polać bitą śmietaną. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.