Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja dodaję do ciasta odrobinę cukru. Nawet jeśli mają być na słono. wydaje mi się, że to mocno poprawia ich elastyczność. :D Patent sprzedany przez teściową. No i nie obracam widelcem.

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja ciasto rozrabiam mlekiem i wodą mineralną (pół na pół), dodaję łyżkę oleju. Ciasto na naleśniki musi "odpocząć" tzn po zrobieniu ciasta zostawiam go na ok godzinę i dopiero piekę.Odwracam zawsze drewnianą szeroką łopatką

Opublikowano

DeLarge tą metodę mam opanowaną, niestety kosztem patelni. Na szczęście mam sprytnego męża, który rączkę z powrotem do patelni przytwierdził. :mrgreen:

Opublikowano

Ja te.z naleśniki podrzucam i w ten sposób same się przekręcają. Daję zawsze pół na pół mleko i wodę i rozrabiam mikserem.Dodaję też oliwę do ciasta by już na patelnię jej nie lać.Zawsze wychodzą pyszne i znikają bardzo szybko.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.