tranik Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 Robie naleśniki jak każdy, z tym że podczas przewracania na 2 stronę rozwala się od widelca środek np. co trzeba zrobić żeby były bardziej elastyczne a nie takie stałe? Cytuj
Miuriel Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 Ja dodaję do ciasta odrobinę cukru. Nawet jeśli mają być na słono. wydaje mi się, że to mocno poprawia ich elastyczność. :D Patent sprzedany przez teściową. No i nie obracam widelcem. Cytuj
niuniaczek Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 ja też nie obracam widelcem tylko taką teflonową łopatką. pozdrawiam Cytuj
gobaria Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 nie wiem jak robicie naleśniki ale ja ubijam białko na pianę, do tego dodaje olej, reszta normalnie maka sol zoltko i przerzucam tez lopatka drewnianą, Cytuj
Kasiulek Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Moje naleśniki są elastyczne i pulchniutkie jeśli rozrabiam je wodą gazowaną :cry: Pyszne. I spróbuj obraca je czyms szerszym a nie widelcem :-) Cytuj
minia51 Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Ja ciasto rozrabiam mlekiem i wodą mineralną (pół na pół), dodaję łyżkę oleju. Ciasto na naleśniki musi "odpocząć" tzn po zrobieniu ciasta zostawiam go na ok godzinę i dopiero piekę.Odwracam zawsze drewnianą szeroką łopatką Cytuj
zuziorek Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 ja robie nalesniki z samego mleka i nigdy jeszcze nic im nie uszkodzilam a przekładam długim plastikowym nozem Cytuj
DeLarge Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 ja naleśniki podrzucam i nie używam żadnych utensylii...wymaga to troche wprawy ale warto spróbować Cytuj
Miuriel Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 DeLarge tą metodę mam opanowaną, niestety kosztem patelni. Na szczęście mam sprytnego męża, który rączkę z powrotem do patelni przytwierdził. :mrgreen: Cytuj
As76 Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Ja te.z naleśniki podrzucam i w ten sposób same się przekręcają. Daję zawsze pół na pół mleko i wodę i rozrabiam mikserem.Dodaję też oliwę do ciasta by już na patelnię jej nie lać.Zawsze wychodzą pyszne i znikają bardzo szybko. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.