Justyna.K Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 Upiec biszkopt jasny. Masa budyniowa:1/2 l mleka + 2 budynie waniliowe + cukier puder do smaku + kostka masła. Z mleka i budyniu ugotować budyń.Masło utrzeć z cukrem pudrem i dodać przestudzony budyń.Wymieszać. Masa jabłkowa:1 kg jabłek + 2 łyżki cukru + 1 galaretka . Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, przesmażyć z cukrem.Dodać suchą galaretkę chwilę smażyć . Masa biała 1 szklanka cukru + 3 szklanki mleka + 1 szklanka mąki pszennej + 1 łyżka mąki ziemniaczanej + 1 kostka masła . W szklance mąki rozrobić mąkę pszenną , ziemniaczaną i cukier.Pozostałe mleko zagotować i do gotującego wlać roztrzepane mleko z mąką i cukrem.Ugotować budyń.Masło utrzeć i dodać budyń.Wymieszać. KOKOS:10 deko kokosu + 2 łyżki cukru + 1 łyżka masła. Usmażyć kokos. DODATKI : biszkopty okrągłe i 2 galaretki szafirowe. Przełożenie ciasta : 1.biszkopt 2.połowa masy budyniowej 3.masa jabłkowa 4.druga połowa masy budyniowej 5.biszkopciki 6.galaretka zalewamy te biszkopty 7.masa biała 8.usmażony kokos. Ciasto pyszniutkie a oto fotki krok po kroku. :P Fotki później bo niestety jakiś problem z wysyłaniem :P Cytuj
Justyna.K Opublikowano 14 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 No to lecimy krok po kroku SMACZNEGO :P Cytuj
andy8 Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 Justynko ta niebieska galaretka super wygląda,kolejne piękne ciacho podałaś dzięki serdeczne :P Cytuj
renigliwice Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 Ciekawy przepis Justynko i tyle zdjęć umieściłaś. Świetnie! Kolejny przepis do wypróbowania. :P Cytuj
ela52 Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 Justynko mam pytanko; jakich galaretek uzylas i w jakiej ilosci wody je rozpuszczalas? Cytuj
Justyna.K Opublikowano 14 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 galaretki szafirowe z wodzisławia (mąż w kauflandzie na nie trafił i mi kupił ) galaretki zrobiłam jak na opakowaniu pisze) muszę przyznać że jak ciasto poleży trochę w lodówce to wszystko ładnie stwardnie i ciasto jeszcze lepiej się prezentuje dla porównania zdjęcie z dzisiaj jak ciasto leżało w lodówce całą noc. Cytuj
Jolanta Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Oooojejku jakie fajniusie ciacho z taka smerfowa galaretka :P .Super tylko ja niestety takiej galaretki nie mam ani nie mam nawet takiej mozliwosci jak narazie jej kupic.Ale ciasto jest warte grzechu! W niedlugim czasie je napewno zrobie.Za sam wyglad juz stawiam piatke a za smak jak je sprobuje :P .Pozdrawiam. Cytuj
kropa1313 Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2008 Super :P Musze koniecznie zrobić to ciasto,a ta galaretka niebieska coś wspaniałego :P Cytuj
Justyna.K Opublikowano 17 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Bardzo mnie cieszy że WAM się podoba a za 5 wielkie dzięki :P Cytuj
ina12 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Justynko ciasto które zrobiłaś ma wygląd zachwycający. Cytuj
Justyna.K Opublikowano 18 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 bardzo mnie cieszy twoja opinia pozdrawiam Cytuj
bernadettt Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Justynko upiekłam to ciacho na niedzielę i.....już go nie ma.Wyszło piękne i smaczne.Jedyna modyfikacja jaką zrobiłam to do białej masy dodałam kawałeczki czekolady.A galaretkę zrobiłam tak jak Ty szafirową.Też kupiłam w Kauflandzie,bo tylko tam była.Zdjęć niestety nie zdążyłam zrobić,bo placuszek szybko został "wciąnięty",hahhaha.Polecam :-D :P :P :P :P Cytuj
Justyna.K Opublikowano 28 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 bernadett bardzo się cieszę że ciacho smakowało i się udało oczywiście .Pozdrawiam Cytuj
viola32 Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Justynko ciacho wyglada przeslicznie i pewnie pychaaaaaa...A na jaka blache?36X25?Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.