Bahus Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Francuski sos czosnkowy 4 ząbki czosnku 4 kromki pszennego chleba (kawiorki) 2 łyżki wody mineralnej, 1 żółtko 200 ml oliwy sól, pieprz, cukier i sok z cytryny do smaku Czosnek obrać i przepuścić przez praskę. Kromki chleba okroić ze skórki. Miękisz zalać wodą mineralną. Rozetrzeć. Dodać czosnek. Utrzeć na jednolitą masę. Dodać żółtko. Wymieszać. Powstałą masę ucierać dodając małymi porcjami oliwę. Sos doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.