mamalu Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Mam pytanie czy mozna zagotowac zupy do sloikow (tak jak robi sie przetwory) ,jak sie je pozniej przechowuje i czy moga dlugo stac? Cytuj
niuniaczek Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Danusiu, tak nigdy nie robiłam i nie słyszałam o pasteryzowaniu. Na pewno nie da sie tak przechowywać zup na śmietanie - bo sie skwasi. Ja natomiast zamrażam zupy. Wkładam do kubków plastikowych (np po smietanie) i do zamrażalnika. Potem mam jak znalazł. Robię tak z każdą zupą i nie ma problemu. pozdrawiam Cytuj
Miuriel Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 W słoikach nigdy nie przechowywałam, chyba, ze tak ze dwa dni w lodówce, ale podobnie niuniaczek mroziłam. Pamiętam, że robiłam zapas przed porodem. Zamroziłam trochę różnych zup. Niektóre smakowały potem całkiem nieźle, ale inne mi nie podchodziły. W każdym razie metoda się sprawdziła, mąż miał co jeść kiedy byłam w szpitalu. :sad: Cytuj
natallia Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Zup nigdy nie mroziłam ale sam wywar jak najbardziej. Zupa ze śmietaną mogła by się zepsuć , polecam ci mój sposób rozmrażam wywar i dodaję te składniki w zależności jaką chcę mieć zupę. Ostatnio do wywaru dodałam przecier pomidorowy , czerwone warzywa na patelnię i śmietanę była pyszna pomidorowa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.