Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Danusiu, tak nigdy nie robiłam i nie słyszałam o pasteryzowaniu. Na pewno nie da sie tak przechowywać zup na śmietanie - bo sie skwasi. Ja natomiast zamrażam zupy. Wkładam do kubków plastikowych (np po smietanie) i do zamrażalnika. Potem mam jak znalazł. Robię tak z każdą zupą i nie ma problemu. pozdrawiam

Opublikowano

W słoikach nigdy nie przechowywałam, chyba, ze tak ze dwa dni w lodówce, ale podobnie niuniaczek mroziłam. Pamiętam, że robiłam zapas przed porodem. Zamroziłam trochę różnych zup. Niektóre smakowały potem całkiem nieźle, ale inne mi nie podchodziły. W każdym razie metoda się sprawdziła, mąż miał co jeść kiedy byłam w szpitalu. :sad:

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zup nigdy nie mroziłam ale sam wywar jak najbardziej. Zupa ze śmietaną mogła by się zepsuć , polecam ci mój sposób rozmrażam wywar i dodaję te składniki w zależności jaką chcę mieć zupę. Ostatnio do wywaru dodałam przecier pomidorowy , czerwone warzywa na patelnię i śmietanę była pyszna pomidorowa.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.