justhi Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 Dzisiaj mój tata pokazał ten przepis z "Chwili dla Ciebie" i kazał zrobić :sad: Ja, jako grzeczna córeczka, oczywiście posłuchałam i zrobiłam. Oczywiście musiałam coś dodać od siebie, ale jestem mile zaskoczona efektem. 30 dag ziemniaków 4 jajka 30 dag cukru pudru (dałam kryształ) sól 20 dag mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia owoce Kruszonka: (ja zrobiłam po swojemu, ale podaję Wam przepis z gazety) po 2 dag masła, cukru i mąki krupczatki Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać. Zetrzeć na drobnej tarce, ugnieść widelem. Żółtka z połową cukru utrzeć na jasny krem. Białka ubić z resztą cukru. Wymieszać krem z żółtek z ziemniakmi, mąką i pianą z białek. Ciasto wylać na blachę. Na wierzchu ułożyć drobno pokrojone owoce. Składniki na kruszonkę rozgnieść widelcem. Posypać nią wierzch ciasta. Wstawić d o piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. C. Piec ok. 40 minut. SMACZNEGO!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi