mart Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 znow zrobilam to ciasto na jutrzejsza impreze,pyszne,nie dodaje zdjecia bo wyglada identycznie jak ostatnio, ps. masa tym razem z bitej smietany Cytuj
wiosenka Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 Dzisiaj zrobiłam ciasto ze słonecznikiem i jestem załamana :sad: Karmel po zmiksowaniu z masłem rozpłynął się . Myślałam, że zgęstnieje po włożeniu do lodówki ale niestety spłynęło wszystko z placka. Nie wiem co zrobiłam nie tak, bo trzymałam się ściśle przepisu. :) Cytuj
andy8 Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 Wiosenka miałam podobny przypadek choć było to inne ciasto poratowałam krem tak że rozpuściłam trochę żelatyny i dodałam do kremu dzięki temu zdołałam je uratować. :sad: Cytuj
apsik Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 Wiosenko mi także bardzo przykro ,że ciasto się nie udało ..tym bardziej że i ja dziś je piekłam i wszystko jest okey... Ania dobrze poradziła z tą żelatyną-w taki sposób da się coś jeszcze uratować-tylko po nałożeniu na placek może jest już za póżno. :sad: U mnie placuszek na 5...wszystkim smakuje i mam nadzieję ,że na jutro coś zostanie,polecam i pozdrawiam -foteczkę dołączę jutro. :) Cytuj
lilka Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Wczoraj zrobiłam i na dzisiaj zostało mało co, ciacho rewelacja, pychota, napewno jeszcze niejeden raz zagości na moim stole.Dzięki za przepis i pozdrawiam. Cytuj
apsik Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Witam,wstawiam fotki na dowód ,że robiłam ciacho i wszystko się udało-dzięki serdeczne za przepis. Cytuj
basga Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Wygląda extra ale chyba jest baaardzo słodkie? Cytuj
apsik Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Masz racje Basiu jest sporo w nim słodyczy-ja zjadłam tylko kawałek na spróbowanie z racji postu-ale popijałam gorzką zieloną herbatą i jest naprawdę smaczny. I rodzince też dogodziłam-byli zachwyceni. Cytuj
andy8 Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Elu działa na zmysły -piękne ;) Cytuj
apsik Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Masz rację Aniu-tak działał na zmysły moich łakomczuchów,że wczoraj już nic nie zostało. ;) ;) :D Cytuj
wiosenka Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 To ja moge Wam tylko pozazdrośćić. Nie rozumiem dlaczego masa mi nie wyszła i wszystko spłynęło ;) Dzisiaj rozmawiałam z koleżankami w pracy i one nie były zdziwione kiedy im powiedziałam że masa wyszła mi rzadka. Tylko dlaczego niektórym sie udaje? Może to wina masła bo mleko było gęste że można było kroić. Ale w smaku ciasto było pyszne i napewno jeszcze go powtórzę tylko najpierw muszę coś zrobić żeby masa była gęsta ;) Pozdrawiam Cytuj
hanula Opublikowano 2 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 Bardzo się cieszę ze ciasto cieszy się takim powodzeniem.Ja tez je bardzo lubie. Jeżeli chodzi to tą masę to mi zawsze wychodzi gęsta, niezależnie do jakiego ciasta ja robie ,bo bardzo lubie ciasta z karmelem. Cytuj
hanula Opublikowano 2 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 Wiosenko spróbuj moze nastepnym razem gotowej juz ugotowanej masy karmelowej. Moze wtedy bedzie ok,czego Tobie życze! Cytuj
Kaliope Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 Już od dawna mam ochotę zrobić to ciasto. Mam tylko obawy odnośnie tych herbatników czy one zmiękną pod wpływem polewy czekoladowej? Czy może jeszcze dla pewności maczać je w alkoholu? A zamieszczone zdjęcia tego ciasta są wprost bajeczne! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi