As76 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Co można zrobić na obiad z wołowiny,ale takiego by spokojnie zjadł to niejadek pięciolatek. Mi już mózg paruje od wymyślania. Dla niego powinno być miękkie i najlepiej z sosem. Czekam na rady.Pomóżcie. Cytuj
ina12 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Anetko możesz zrobić bitki, gulasz. podaję jak zrobić bitki, mięso pokroisz na kawałki i każdy płat rozbijesz tłuczkiem, oprószysz mąką i osmażysz na rozgrzanym tłuszczu na patelni tak żeby były mocno zrumienione. Przełożysz do rondla dodając tłuszcz z patelni, podlejesz wodą i dusić musisz na wolnym ogniu do miękości, a wyparowaną wodę uzupełniasz. Ja zawsze dolewam goracą z czajnika. Z przypraw dodaję sól, listek laurowy, ziele angielskie, pieprz, cebulę zrumieniona na tłuszczu. Sos możesz zaciagnąć mąką. Możesz sos zrobić z śmietaną, możesz dodać koncentratu pomidorowego, pieczarki, albo z warzywami. Ja napisałam a Ty napewno wiesz jak bitki się robi. Cytuj
As76 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Dzięki za przepis.Ja też znam ,ale trochę inny. Chyba nic innego mi nie zostanie ,tylko te bitki właśnie. :sad: Cytuj
DeLarge Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 ugotuj wołowinę (będziesz mieć bulion na później) poporcjuj ją na kawałki a następnie przygotuj sos chrzanowy lub musztardowy a do tego ziemniaki Cytuj
As76 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 fajny pomysł dzięki :sad: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi