magdalenka_23 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 podzielę się z wami moim sposobem na roladki składniki: 1 kg schabu 5 ogórków kiszonych lub konserwowych - kto jakie woli 15 dkg pieczarek 15 dkg sera żółtego 2 łyżki majonezu trochę ketchupu mały słoik sosu słodko-kwaśnego (łowicz) sól, pieprz, i inne ulubione przyprawy przygotowanie: schab pokroić na plastry ok. 1,5 cm, cieniutko rozbić przez folię. mięso przyprawić, na kotlety wykładać utarte surowe pieczarki, słupek sera, połówkę ogórka, polać odrobiną ketchupu, zwinąć i ciasno ułożyć w naczyniu do zapiekania. do sosu dodać majonez, polać roladki i piec pod przykryciem ok. 1,5 godzinki. do środka można dodać plasterek szynki wieprzowej lub owinąć roladki z wierzch plastrem boczku. są pyszne i ciekawe w smaku, a zapach poprostu fantastyczny :sad:)) szybkie, efektowne i smaczne - może ktoś się skusi. Cytuj
teresap Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Magdalenko_23 Piekłam Twoje roladki na święta jako jedno z dań i mogę z czystym sumieniem polecić Robiłam z podwójnej porcji , ogórek dałam kiszony( może konserwowy by był lepszy) i ćwiartkę, uważam że 1/2 to za dużo, Pieczarek też mi wyszło więcej Ja osobiście bym polecała do tego sosu dodać serek topiony , aby troszkę zagęścić To tyle Jeszcze raz POLECAM i dziękuje za przepis Przepraszam że nie dołączam zdjęcia , no ale w święta to ,to nie w głowie :grin: Cytuj
lily Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 :) NAPRAWDĘ PYSZNE POLECAM,GRATULUJE PRZEPISU ;) :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.