apsik Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Pozdrawiam Cię Alu i całą rodzinkę. Cytuj
ala291 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Elu...dziękuję za pozdrowienia i serdecznie pozdrawiam również Ciebie i Twoją rodzinkę :grin: zdjecia tez nie mogę wkleić,ponieważ syn zabrał aparat do akademika, więc nie mam możliwości, ale ciasto jest super :grin: Cytuj
apsik Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 A oto obiecane zdjęcie mojego ptysia,córeczki siostry były zachwycone. Cytuj
Dorota Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Skusiłam się na to pysznie wyglądające ciacho i nie żałuję - pychotka :grin: Polecam Ptysia na Mikołajki, które już niedługo, naszym dzieciom na pewno będzie się podobało no i smakowało :D Dziękuję Elu za podzielenie się z nami tą smakowitością :roll: A oto mój Ptyś: Polewę na ciasto zrobiłam z przepisu Joli - polewa rewelacyjna :grin: Cytuj
apsik Opublikowano 2 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Dorotko ptyś bardzo apetyczny-dzięki za przypomnienie. Pozdrowienia dla całej rodzinki a szczególnie dla małego synusia. Cytuj
asienka19873 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 witam! apsik mam pytanko,dotyczace galaretki,o jakim smaku ona jest ze ma kolor niebieski? nie wiem jak jej szukac,za granica mieszkam.. a kauflandu nie ma w poblizu.. twoje ciacho wyglada pieknie :D mam ochote sie skusic na nie,moze na mikolajki? z gory dzieki! pozdrawiam. Asia Cytuj
asienka19873 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Dorotko twoje ciasto wyszlo fantastyczne,piekne zdjecia...apetyt wzrasta :D Cytuj
Dorota Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Bardzo dziękuję dziewczynki i serdecznie pozdrawiam :D Cytuj
apsik Opublikowano 3 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 Asieńko nie wiem nawet jaki galaretka miała smak ,ale można ją dostac tylko w kauflandzie-gdzie indziej nie iwdziałam. Możesz zrobić na przykład z owoców leśnych -ja kiedyś robiłam i był super kolorek. A Ty Dorotko gdzie kupiłaś..... Cytuj
asienka19873 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 dziekuje ci apsik za odpowiedz:-) w takim razie poszukam z owocow lesnych:-) Cytuj
Dorota Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 Ja użyłam niebieskiej galaretki Wodzisław, a kupiłam ją w zwykłym sklepie spożywczym, widziałam też na targu - także trzeba poszukać w sklepach spożywczych w swojej okolicy, być może któryś z nich będzie miał takie galaretki :D Cytuj
jol@ Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Przepyszne, przeładne ciasteczko. REWELACJA!!! Jeżeli chcecie zachwycić kogoś ciastem, to Ptyś jest strzałem w dziesiątkę!!! Dziękuję Autorce za ten cudowny przepis. Pozdrawiam!!! :grin: :roll: :D Cytuj
zebcia Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Piękny ten ptyś :D i fajny pomysł na dzisiejsze Mikołajki. Chyba też się skuszę, bo mi ochoty narobiłyście. Cytuj
Magdalena Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 Ja wczoraj upiekłam to ciasteczko na sprube , bo za tydzień synek ma 'wigilijke w szkole i ma przynieść ciasto .Oczywiście się udało , ale ja nie dałam cukru do masy i tylko 40 g serka homo bo tyle miałam , a galaretkę brzoskwiniową . Ciasto jest dobre ,lecz niebieska galaretka jest atrakcyjniejsza muszę poszukać w sklepie.Zrobie zdjęcie ptysia brzoskwiniowego i szafirowego to wkleje pozdrawiam autorkę Magdalena!!!! :-) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi