asienka19873 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 hej apsik,ja wlasnie robilam ptysia i niestety nie wyszedl mi... :) masa sie ,,zwazyla". tak prosty przepis a mi sie nie udalo! wiem dlaczego oczywisie! wina tych cudownych niemieckich galaretek! rozrobilam je tak jak w przepisie i wyobraz sobie ze ona jeszcze dobrze ciepla sie zsiadla! postala moze 10min od zalania wrzatkiem!dodalam ja ciepla i dlatego mi masa nie wyszla! gdybym ja zostawila i bylaby zimna raczej musialabym ja lyzka wyjac!!!!! ale sie zezloscilam! a juz polski sklep zamkniety... za pozno :D ale napewno po swietach wyprobuje jeszcze raz ptysia ale juz z naszymi galaretkami ! cale szczescie 2 pozostale ciasta ktore zrobilam sa w porzadku :D pozdrawiam i wesolych swiat zycze :D i udanych wypiekow :D Cytuj
ilka76 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 I ja się skusiłam na tego Ptysia. Niestety nie mogłam nigdzie dostać niebieskiej galaretki więc dodałam z owoców leśnych i miałam ptysia na różowo :D Nie dawałam herbatników tylko przełożyłam pianką biszkopt. Bardzo smaczne ciacho :) Cytuj
ina12 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 Ilka bardzo ładnie prezentuje się Twoje ciasto. Cytuj
apsik Opublikowano 2 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 Ilka bardzo się cieszę ,że ciasto ma następnego zwolennika,ładnie wygląda. Cytuj
k@sia Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 Ja upiekłam Ptysia na Sylwestra :) Bardzo smaczne ciasto i bardzo proste. Nie kładłam na wierzch herbatników tylko przełożyłam masą biszkopt i użyłam galaretek truskawkowych :D Ciacho szczerze wszystkim polecam :D Cytuj
magdalenka_23 Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2009 Mam pytanie, może troszkę głupie, czy te galaretki dodaje się jak już stęrzeją, czy tylko ostudzone? czekam na szybką odpowiedź ;) Cytuj
apsik Opublikowano 12 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2009 Magdalenko wystarczy jeśli będą dobrze zimne...pozdrawiam. Cytuj
magdalenka_23 Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2009 apsik dziękuję Ci za szybką odpowiedź, biszkopt już w piecu, a ciasto poprostu musi mi dziś wyjść ;) Cytuj
andy8 Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 Dzisiaj dopiero znalazłam trochę więcej czasu by wstawić fotki zdjęć ciast ze świąt wielkanocnych ptysia zrobiłam dwukolorowego ,dzieciaki twierdziły że smakuje jak ptasie mleczko,lekkie,puszyste i kolorowe Elu dziękuję za ten przepis po raz kolejny na pewno wrócę do niego nie raz :D Cytuj
apsik Opublikowano 2 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 Aniu ptyś wygląda bardzo apetycznie i pomysł na dwa kolory-super..................fajnie ,że smakował dzieciakom. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj
iwonia Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2009 ja ptysia upiekłam z okazji mamy imienin,wszystkim bardzo smakował,a galaretkę użyłam z owoców leśnych.PYCHA CIASTO!!Dziękuję za przepis Cytuj
Gość Angelott Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2010 Ciasto przepyszne :grin: biszkopt przełożyłam marmoladą truskawkową, a polewę czekoladową obsypałam płatkami migdałów. Polecam, gdyż ciasto jest lekkie i pyszne :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.