Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej apsik,ja wlasnie robilam ptysia i niestety nie wyszedl mi... :) masa sie ,,zwazyla". tak prosty przepis a mi sie nie udalo! wiem dlaczego oczywisie! wina tych cudownych niemieckich galaretek! rozrobilam je tak jak w przepisie i wyobraz sobie ze ona jeszcze dobrze ciepla sie zsiadla! postala moze 10min od zalania wrzatkiem!dodalam ja ciepla i dlatego mi masa nie wyszla! gdybym ja zostawila i bylaby zimna raczej musialabym ja lyzka wyjac!!!!! ale sie zezloscilam! a juz polski sklep zamkniety... za pozno :D ale napewno po swietach wyprobuje jeszcze raz ptysia ale juz z naszymi galaretkami ! cale szczescie 2 pozostale ciasta ktore zrobilam sa w porzadku :D pozdrawiam i wesolych swiat zycze :D i udanych wypiekow :D

  • 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

I ja się skusiłam na tego Ptysia. Niestety nie mogłam nigdzie dostać niebieskiej galaretki więc dodałam z owoców leśnych i miałam ptysia na różowo :D Nie dawałam herbatników tylko przełożyłam pianką biszkopt. Bardzo smaczne ciacho :)

post-2711-1230896061_thumb.jpg

Opublikowano

Ja upiekłam Ptysia na Sylwestra :) Bardzo smaczne ciasto i bardzo proste. Nie kładłam na wierzch herbatników tylko przełożyłam masą biszkopt i użyłam galaretek truskawkowych :D Ciacho szczerze wszystkim polecam :D

  • 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dzisiaj dopiero znalazłam trochę więcej czasu by wstawić fotki zdjęć ciast ze świąt wielkanocnych ptysia zrobiłam dwukolorowego ,dzieciaki twierdziły że smakuje jak ptasie mleczko,lekkie,puszyste i kolorowe Elu dziękuję za ten przepis po raz kolejny na pewno wrócę do niego nie raz :D

post-4386-1241197594_thumb.jpg

  • 3 miesiące temu...
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Ciasto przepyszne :grin: biszkopt przełożyłam marmoladą truskawkową, a polewę czekoladową obsypałam płatkami migdałów. Polecam, gdyż ciasto jest lekkie i pyszne :)

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.