apsik Opublikowano 17 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Agnieszko bardzo mi miło ,że dzieciom smakowało i nazwę też dały właściwą. Dziękuję za pomysł z jagodami -z pewnością wykorzystam jak już będą w lesie i ktoś mi nazbiera. :( Pozdrawiam Ciebie i Twoją rodzinkę. :) :) :) Cytuj
EWA1992 Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Eluś napewno się skusze na to ciasto,Halinka dała zdjęcie iż mi ślinka cieknie... Przez jakiś czas nie mogłam "kręcić" ciast bo spalił mi się mikser :) ale już zakupiłam nowe cudo przydatne w kuchni :( . Pozdrawiam Ewa. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Elu właśnie szukałam czegoś innego na świąteczny stół :( myślę że zaskoczę gości Twoim ciachem :) Cytuj
Kasiulek Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Robiłam ptysia w zeszłą sobotę :( i całkowicie nie miałam czasu napisać. Kochani- ciasto jak dla mnie jest idealne- nie za słodkie, delikatne... warto je upiec. Oczywiście pojawi się na naszym Wielkanocnym stole :) i może tym razem zrobię fotki, ponieważ poprzednio zostało zbyt szybko zjedzone ;P Cytuj
apsik Opublikowano 17 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Ewuś i Kasiu polecam to ciasto bo naprawdę jego zrobienie nie zabiera dużo czasu...w sam raz na święta. Kasiulek bardzo miło czytać takie komentarze...ale jestem próżna -no nie :( :) Cytuj
andy8 Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Też nie wiem czy się nie skuszę jaka blacha powinna być żeby nie wyszło za niskie 25 \40 czy mniejsza? Cytuj
apsik Opublikowano 18 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 Andy myślę ,że będzie w sam raz bo zmierzyłam moją blaszkę i ma 39 na 24 -tylko po cm mniej i placek był wysoki. Pozdrawiam Cię gorąco w zimowy dzień-u mnie pada śnieg. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 Elu tylko będę musiała wytropić niebieską galaretkę :) Jakiej firmy Ty kupowałaś to będzie mi łatwiej znaleźć :) Przyjedzie Ciocia z gór to trzeba ją czymś nowym zaskoczyć :) A tak teraz mi przemknęło przez myśl > jak myślisz czy powiązanie piernika było by dobre ? > to znaczy zamiast biszkopta piernik :oops: Jak myślisz :P :( Całuski Cytuj
andy8 Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 Kasiu galaretki niebieskie z Wodzisławia można kupić napewno w Kauflandzie u nas są nawet w promocji po 1,19. Elu dzięki za inf w sprawie blaszki u nas też lekko prószy śnieg-pozdrawiam przed wielkanocnie Cytuj
apsik Opublikowano 18 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 Kasiu już wiesz gdzie można dostać galaretki-ja także kupowałam w kauflandzie...Andy dzięki za pomoc. :) Jeżeli chodzi o ciasto piernikowe to nie mam pojęcia-robiłam osobiście z biszkoptem kakaowym to był pyszny-ale z piernikiem-myślę że możesz zaryzykować. :( Także przesyłam całuski :) :) :oops: Cytuj
Katarzyna Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Dzięki piękne za wiadomości :grin: jutro będę szukała u siebie :grin: O efektach poinformuję :grin: Cytuj
niuniaczek Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Kasiu, ja robiłam na piernikowym cieście - jest ok. Nam smakowało (osobiście nie przepadam za biszkoptem) Cytuj
EWA1992 Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 Eluś ciacho jest już w lodówce. Chciałam dać cytrynową lub pomarańczowa galaretke ale miałam w domu podwójne tylko z czarnej porzeczki i owoców leśnych i dałam ta drugą. Jak nie zapomne dam fote. Pozdrawiam i życzę zdrowych i szczęśliwych świąt Ewa. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 Mnie nie udało się kupić niebieskiej galaretki :grin: ale Emil mi kupił z czarnej porzeczki :grin: zobaczymy co wyjdzie :grin: Jeszcze nie robiłam , a już były chętne na przepis :P Po świętach będziemy dzieliły się wrażeniami :P Ja zaraz piekę oszukańca , a jutro robię krem :D Całuski Elu :razz: zdanie gości zamieszczę po konsumpcji :razz: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi