Gość karotkaaa Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 ostatnio coraz częściej z braku czasu korzystam z mrożonek, i to zarówno z dań gotowych jak i np.warzyw i zastawanwiam się czy i wy z nich korzystacie ?????? czy są one zdrowe, bo każdy tak naprawdę mówi co innego i nie wiem czy nie muszę się troche ograniczyć i wziąść się w końcu za gotowanie???/// jakie według was są najlepsze dania, a jakich byście nie polecili????? Cytuj
czerusia Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 Hmm.. Od czasu do czasu napewno nie zaszkodzi je jeść.. ale wszytsko z umiarem.. Radze Ci zebys nie przesadzała z tymi mrozonkami bo maja mało wartosci odzywczych, więc lepiej cos dobrego ugotowac:) możesz poczytac sobie o mrozonkach na tych stronach:): [LINK NIEAKTUALNY] forum: [LINK NIEAKTUALNY] Pozdrawiam ..Angelika.. Cytuj
Iwona01 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Jeśli chodzi o mrożonki, to faktycznie zdania są podzielone. W lecie - wiadomo - owoce i warzywa świeże,ale co robić zimą ? Otóż, w naszych jadłospisach nie może zabraknąć warzyw i owoców. Te mrożone ( prawidłowo przechowywane ) też zawierają właściwości odżywcze. Przy zakupie mrożonek należy zwracać uwagę na to, czy nie są po raz kolejny zamrażane,tzn. zamrożone,odmrożone i znowu zamrożone. Zdarza sie to często gdy takie produkty są nie właściwie przewożone, albo przechowywane.Nie należy kupować mrożonki, gdy poczujemy przy jej dotyku (opakowania),ze jej zawartość nie jest "lużna"tylko zbita i wyczuwamy bryłki lodu. To znak,że została ponownie zamrożona. Ostatnio odkryłam fajną mieszankę warzywną do pieczonej ryby w foli. Danie po przygotowaniu jest naprawdę dobre i nawet mój mąż. który jest tradycjonalistą jeśli chodzi o dania z ryb (w panierce smażona ) stwierdził, że mu smakuje 🙂 Pozdrawiam Cytuj
Kasiulek Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Iwonka czy Ty przypadkiem nie oglądałaś programu na TVN Style- Sos uroda? 🙂 Ostanio mówili o mrożonkach... Tak jak Iwona napisała, jeśli dane produkty są zbite w jedną całość nie ależy ich kupować. Nie kupujmy też warzyw mrożonych na wagę... Co do wartości odżywczych... mrożone warzywa zachowują je- dlatego warto je jeść. Powiem nawet, że zimą gdy możemy kupić świerze warzywa w sklepie wolę wybrać mrożonki- mam przyjanmniej pewność, że są one z dobrego źródła :P i, że będą miały pożądany smak (a nie tak jak w przypadku innych smak wody... znaczy brak smaku) Cytuj
Iwona01 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Fakt, oglądałam chyba przed świętami ten program. Ale to co wyżej napisałam wiedziałam już wcześniej z innych programów i różnych publikacji. A poza tym pracowałam kiedyś przy mrożonkach i wiem co i jak 🙂 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.