niuniaczek Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Sładniki: paczka makaronu gryczanego typu świderki (ugotować, ostudzić). Mozna użyć innego makaronu. 30 dkg wędliny drobiowej (np filet z indyka lub inna) mozna użyć fileta z kurczaka - pokroić w kostkę i obsmażyć z przyprawą gyros (ta wersja smakuje mi najbardziej) puszka kukurydzy konserwowej słoiczek papryki marynowanej (mały) 1/2 słoiczka marynowanych pieczrek 5 ogórków konserwowych pomidorki koktailowe (małe opakowanie) - niekoniecznie szczypiorek do posypania 2 zabki czosnku (wycisnąć) lub 1/2 łyżeczki w proszku kostka bazyli (z Knorra) lub łyżeczka bazyli sól, pieprz, papryka słodka do smaku 4 duże łyżki majonezu Składniki wymieszać, przyprawić. Gotowe Sałatki wychodzi dosyc duzo (w sam raz na imprezę). Wszystkim bardzo smakowała (brali dokładkę- a to największa pochwała) Cytuj
niuniaczek Opublikowano 25 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Przez własne roztargnienie nie napisałam podstawowego składnika tej sałatki - wędliny. Dzisiaj zmieniłam i jest juz poprawnie podany przepis. Przepraszam za pomyłkę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi