Jolanta Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Skladniki : Biala czesc z pora Jablko Kapusta pekinska (ja robie z polowy glowki) Marchew (srednia) Ziola prowansalskie Sól Sos : 2 lyzki majonezu rozrzedzic slodka smietana. Pora pokroic, kapuste poszatkowac, marchew i jablko zetrzec na tarce o duzych oczkach. Wszystko wymieszac odrobine posolic i posypac ziolami (nie za duzo). Polac sosem majonezowym i wymieszac. To salatke podaje do wystkich rodzajow miesa :-D . Zycze smacznego !! Cytuj
anulka2a Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Witam mam pytanie kapusta chinska to pekinska Cytuj
Klamerka Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Anulka, nie znam się i nie wiem co Autorka miała na myśli, ale to (chyba) nie jest to samo. Kapusta chińska to długie łodygi i ciemnozielone liście, luźno ułożone: [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] właściciel zdjęcia; strona ze zdjęciem Natomiast kapusta pekińska to jasnozielone liście tworzące główkę. Podkreślam jednak- nie znam się na tym. Najlepiej będzie jak sama Autorka się wypowie :P PS: Jolanta napisała: To saladke podaje do wystkich rodzajow mies Sałatka, Jolanto, sałatka :-D Cytuj
Jolanta Opublikowano 29 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Witaj Anulko :-D tak kapusta chinska to mialam na mysli pekinska poniewaz mieszkam zagranica to u nas nazywa sie chinska przepraszam za pomylke ale sie za bardzo rozpedzilam i nie wiedzialam ze chinska od pekinskiej sie czym rozni.Oczywiscie ja ta saladke podaje do roznych mies np. sosy,kurczak,schabowy,mielony itp. Cytuj
anulka2a Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 bardzo dziekuje za odpowiedz przepraszam ze dopiero teraz ale dawno nie zagladalam dzieki i pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi