Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skladniki : Biala czesc z pora Jablko Kapusta pekinska (ja robie z polowy glowki) Marchew (srednia) Ziola prowansalskie Sól Sos : 2 lyzki majonezu rozrzedzic slodka smietana. Pora pokroic, kapuste poszatkowac, marchew i jablko zetrzec na tarce o duzych oczkach. Wszystko wymieszac odrobine posolic i posypac ziolami (nie za duzo). Polac sosem majonezowym i wymieszac. To salatke podaje do wystkich rodzajow miesa :-D . Zycze smacznego !!

Opublikowano

Anulka, nie znam się i nie wiem co Autorka miała na myśli, ale to (chyba) nie jest to samo.

Kapusta chińska to długie łodygi i ciemnozielone liście, luźno ułożone:

[ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE]

właściciel zdjęcia; strona ze zdjęciem

Natomiast kapusta pekińska to jasnozielone liście tworzące główkę.

Podkreślam jednak- nie znam się na tym. Najlepiej będzie jak sama Autorka się wypowie :P

PS: Jolanta napisała:

To saladke podaje do wystkich rodzajow mies

Sałatka, Jolanto, sałatka :-D
Opublikowano

Witaj Anulko :-D tak kapusta chinska to mialam na mysli pekinska poniewaz mieszkam zagranica to u nas nazywa sie chinska przepraszam za pomylke ale sie za bardzo rozpedzilam i nie wiedzialam ze chinska od pekinskiej sie czym rozni.Oczywiscie ja ta saladke podaje do roznych mies np. sosy,kurczak,schabowy,mielony itp.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.