śnieżynka Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 ja zapraszam najblizsza rodzinę w tłusty czwartek na podwieczorek więc oprócz tradycyjnych faworków i pączków z przeróżnymi nadzieniami przygotowuję może już nie tak tradycyjne dla tego dnia słodkości jak: napoleonki (bez pieczenia), bajaderki, biszkoptowe ciasta kokosowe albo torcik makowy bo niedawno kupiłam maszynę do mielenia i bardzo chcę ja wypróbować. Jak wszystkie te słodkości przygotuję to napewno podziele się z wami zdjęciami. A Wy, co na ten rok zaplanowałyście? Cytuj
Justyna.K Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 śnieżynko witaj no to ten twój tłusty czwartek będzie naprawdę tłusty :-D czekam niecierpliwie na zdjęcia. Ja na pewno zrobię pączki z mojego przepisu i może oponki (ale to się zobaczy ). Pozdrawiam Justyna Cytuj
Dorunia Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Ja to zrobię tylko pączki,bo i tak jestem jak pączek to wystarczy :-D Cytuj
basga Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 A ja to skromniutko :-D dziś kupiłam ser i jutro robię oponki,bo córka już mnie męczy o nie od dawna. Cytuj
niuniaczek Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Ja obiecałam faworki i kusi mnie żeby zrobic pączki - zobaczę jak będę z czasem Cytuj
marzycielka Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 ja zamierzam zrobić pączki,na tłusty czwartek muszą być obowiązkowo :-D Cytuj
As76 Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 A ja trochę inaczej niż wszyscy.Robię różyczki.Smakują jak faworki,ale robi je się z ciasta takiego prawie naleśnikowego i puszcza z foremki. :-D Zaraz się za nie zabieram. Cytuj
śnieżynka Opublikowano 30 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 tez chcialam zaryzykowac z rozami ale sie boje ze mi nie wyjda. A co do oponek to tez je uwielbiam ale niestety kompletnie nie umiem ich robic. Kiedys sprobowalam i wyszly potworne :-D moze za rok:) Cytuj
hanula Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 A oto moje pysznosci które zrobiłam już dzisiaj:faworki i oponki. Mniam!!Pycha!! Od piątku chyba dieta... Cytuj
Klamerka Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Hanula! Podziwiam! Piękny ten Twój "tłusto-czwartkowy bufet"! Narobiłaś mi "smaka" na oponki! Mmmm... A wiesz, że u mnie w rodzinie, one nazywają się cnotki? :-D A tak na marginesie, to dzięki forum wiem, że jutro tłusty czwartek. Kompletnie o tym nie wiedziałam :P Cytuj
apsik Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Ja zabrałam się za pączusie,właśnie sobie rośnie ciasto-robię takie pierożki wileńskie[małe pączusie z dżemem w środku] Cytuj
śnieżynka Opublikowano 31 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 tyle tych słodkości przygotowalam na dziś, że robienie chrustu juz sobie odpuscilam :grin: oto obiecane fotki tego co zrobilam: Bajaderki ;) [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] ciacha kokosowe ;) [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] napoleonki ;) [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] pączków już nie fotografowałam bo każdy wie jak wyglądają ;) Cytuj
Asieńka Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Jeny jakie pyszności, normalnie aż mi ślinka leci. U mnie dzisiaj nie było słodkości ani nic :grin:. Cytuj
Asieńka Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Poproszę o przepis na napoleonki, bo mam ogromną ochotę je zrobić :grin: ;). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi